Proprietarii companiei farmaceutice Sicomed, actionarii Venoma Holdings Limited au incheiat un contract definitiv cu Zentiva NV, o societate comerciala olandeza cu sediul in Fred, Roekestraat 133, Amsterdam pentru vanzarea intregului capital social emis de Venoma pentru un pret total de 101.960 milioane dolari, potrivit Prime Transaction.

Transferul titlului de proprietate asupra actiunilor Venoma va avea loc dupa indeplinirea unui numar de conditii suspensive, care includ, printre altele, aprobarea adunarii generale a actionarilor Zentiva si absenta oricarei modificari negative importante cu privire la Venoma sau Sicomed.

Se anticipeaza ca aceste conditii vor fi indeplinite si transferul titlului de proprietate va avea loc la sau in jurul datei de 12 octombrie 2005.

Intrucat Veroma detine actiuni reprezentand 50,98% din capitalul social al Sicomed, modificatea controlului asupra Veroma va atrage dupa sine modificarea controlului asupra Sicomed. Zentiva a informat ca va finanta aceasta tranzactie printr-o combinatie de resurse externe atrase prin creditare si fonduri disponibile.

Zentiva intentioneaza sa lanseze o oferta publica de preluare volunara cu privire la totalitatea actiunilor Sicomed detinute de alti actionari decat Veroma pentru un pret pe actiune ce nu va fi mai mic decat contravaloarea in lei a 0,4797 dolari.

Transferul de actiuni a fost anuntat joi si la Bursa de la Londra, unde Zentiva este cotata.

Sicomed, societate listata la categoria a II-a a BVB, a fost suspendata joi de la tranzactionare, pentru informarea pietei bursiere, intrucat Venoma detine 50,98 la suta din capitalul social Sicomed, iar modificarea controlului asupra Venoma va atrage dupa sine modificarea controlului asupra Sicomed.

Zentiva a anuntat ca va finanta aceasta tranzactie printr-o combinatie de resurse externe atrase prin creditare si fonduri disponibile.

Zentiva a informat de asemenea ca intentioneaza sa lanseze o oferta publica de preluare voluntara pentru toate actiunile Sicomed detinute de alti actionari decat Venoma pentru un pret pe actiune ce nu va fi mai mic decat contravaloarea in lei a 0,4797 dolari.

Compania Sicomed, unul dintre liderii industriei farmaceutice din Romania, a inregistrat pe primul semestru un profit net de 167 miliarde lei vechi - ROL (16,7 milioane RON), in crestere cu 66 la suta fata de perioada similara a anului trecut.

Actiunile Sicomed sunt tranzactionate la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu anul 1998. Capitalizarea bursiera a actiunilor Sicomed la data de 31 Decembrie 2004 era de 2.794 miliarde de lei, cu 81% mai mare decat la 1 Ianuarie 2004.

Valoare nominala = 1.000 lei/actiune

Actiunile Sicomed sunt emise in forma dematerializata si sunt liber transferabile.

Compania Regisco tine evidenta la zi a registrului actionarilor Sicomed.