Cea mai buna zi avuta de echipele romanesti in ultimii ani in cupele europene a fost intregita aseara de Dinamo. Absolut fenomenal, "cainii" i-au umilit pur si simplu pe britanicii de la Everton, elevii lui Ioan Andone castigand de-o maniera halucinanta, cu scorul de 5-1.

INCREDIBIL. Meciul a inceput echilibrat, dar dinamovistii au deschis scorul prin Claudiu Niculescu. Singurul moment de "inghet" al spectatorilor prezenti aseara pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare s-a consumat dupa numai 120 de secunde, cand Yobo a egalat pentru Everton. Ce s-a intamplat insa mai departe a depasit orice asteptare.

Pe rand, Zicu, Florentin Petre si Bratu, de doua ori, au dus proportiile scorului la un neverosimil 5-1, finalul gasindu-i pe "caini" cantand pe gard.

ACCIDENTAT. Din pacate, bucuria victoriei a fost umbrita de doua evenimente. In prima repriza, un suporter de 67 de ani a decedat pe stadion, dupa un infarct. Cu toate eforturile medicului dinamovist Liviu Batineanu si al echipajului de pe Salvare, acesta nu a mai fi putut fi resuscitat.

De asemenea, in minutul 60 al meciului, atacantul Claudiu Niculescu s-a accidentat grav, fiind transportat imediat la Spitalul de Urgenta. Fotbalistul a fost diagnosticat cu o disjunctie de umar si urma sa fie operat in cursul noptii. (Vicentiu Neagoe)

VALERENGA – STEAUA 0-3 / Steaua apune si rasare de la Cercul Polar

FERICIRE. Prin victoria de ieri, Steaua este ca si calificata, pentru a doua oara consecutiv, in grupele Cupei UEFA

Eliminati din cursa pentru grupele Ligii Campionilor de Rosenborg, "militarii" au zdrobit aseara, la Oslo, lidera la zi a campionatului norvegian, intr-un meci in care elevii lui Oleg Protasov au avut o evolutie magistrala.

Probabil ca nici cei mai infocati suporteri ai Stelei nu si-au imaginat usurinta cu care formatia din Bulevardul Ghencea avea sa faca aseara un pas urias catre grupele Cupei UEFA.

Cu "sperietoarea" Rosenborg adanc intiparita in minte, elevii lui Protasov au fost catalogati cu cea de-a doua sansa in fata lui Valerenga, nimeni alta decat lidera la zi a campionatului, unde adversarii victoriosi de acum trei saptamani se zbat in mediocritate.

SUPERB. In fata celor aproximativ 6.000 de spectatori veniti ieri pe Stadionul "Uleevaal" din Oslo, Steaua a reusit o evolutie remarcabila. Intrati pe teren intr-un modul 4-4-2, elevii lui Oleg Protasov au stat excelent pe gazon, castigand batalia la centrul terenului.

Distribuit in rolul de inchizator, killer-ul Stelei din returul cu Rosenborg, Mirel Radoi, a fost cel mai bun om al "ros-albastrilor". Daca in Liga Campionilor internationalul a semnat practic eliminarea echipei sale, acum acesta a fost principalul artizan al victoriei contra lui Valerenga.

In afara golului cu care a deschis scorul, in minutul 24, Radoi a inclinat balanta in compartimentul median, urcand mereu in ofensiva. In avanposturi, Iacob s-a dovedit din nou alegerea perfecta pentru batalia cu masivii fundasi norvegieni, in timp ce Oprita, ca de obicei, a facut o enorma risipa de efort.

Totodata, Protasov a mai facut o miscare inteligenta, introducandu-l in teren pe Florentin Petre, care a revenit astfel intr-un meci oficial dupa cinci luni si jumatate in care a absentat, ca urmare a unei operatii la genunchi.

BUCURIE. La finalul partidei, tehnicianul Stelei, Oleg Protasov, nu si-a putut ascunde satisfactia imensa in urma superbei victorii. "Am facut un pas mare spre calificare. Trebuie totusi sa fim seriosi, fiindca exista si al doilea meci. Chiar daca am castigat cu 3-0, deocamdata nu putem spune ca suntem calificati in grupele Cupei UEFA.

Am jucat foarte inteligent si nu le-am lasat sansa celor de la Valerenga, echipa care a fost insa intr-adevar lipsita de foarte multi jucatori. Cel mai important lucru este ca acum sa ramanem cu picioarele pe pamant", a comentat antrenorul formatiei din Ghencea.

De partea cealalta, omologul norvegian al lui Protasov, Kjetil Rekdal, a recunoscut cu sportivitate superioritatea romanilor: "Rosenborg a avut mare noroc in momentul in care a eliminat Steaua. Pot spune ca mi-au placut absolut toti jucatorii din echipa aliniata de Protasov.

Exista niste motive obiective pentru ca am pierdut, dar asteptam mult mai mult de la fotbalistii pe care i-am introdus pe teren, indiferent daca este vorba de rezerve sau chiar de debutanti".