Adrian Nastase si-a asigurat inca o perioada supravietuirea in fruntea Camerei Deputatilor dupa o sedinta halucinanta. Nimic nu a lipsit din arsenalul PSD: o numaratoare ciudata a voturilor, amenintarea cu inchiderea usilor. De cealalta parte, Coalitia a parut ca se mobilizeaza cu greu in fata masinariei PSD.

Ieri dimineata la 8.30 deputatii urmau sa discute Regulamentul institutiei. La ora 8.00, pesedistii au dat buzna la Camera, mobilizati prin SMS. De cealalta parte, parlamentarii coalitiei au parut ca se aduna cu greutate. In jurul orei 9.00, pesedistii au propus retrimiterea Regulamentului, pe baza caruia poate fi schimbat presedintele Camerei, la comisia juridica pentru examinarea...

constitutionalitatii. Peremistii au pus umarul alaturi de PSD. Din prima numaratoare a reiesit ca au votat pentru trimiterea la comisia juridica 107 deputati (PSD si PRM) si doar 96 au fost impotriva. Insa democratul Gheorghe Albu a atras atentia ca i-a numarat si el pe deputatii opozitiei si nu erau decat 84.

Adrian Nastase a profitat de faptul ca s-a contestat doar votul opozitiei si a reluat doar numaratoarea voturilor "pentru". In urma renumararii voturilor, "pentru" au iesit 99, iar Nastase a remarcat, bucuros ca 99 este mai mult decat 96, iar raportul trebuie retrimis la comisie. Reprezentantii Aliantei au cerut zadarnic sa se renumere si voturile lor, si abtinerile.

S-a ajuns pana acolo incat pentru a evita intrarea deputatilor Aliantei in sala Nastase a cerut chestorilor inchiderea usilor. "S-a furat la numaratoare", au strigat liberalii.

Coalitia nu a avut majoritate nici in Biroul Permanent al Camerei si nu a putut obtine reintrarea pe ordinea de zi a regulamentului. Nu s-a putut stabili un termen pana la care Comisia juridica sa finalizeze raportul. Iar la Comisie, conservatorul Sergiu Andon a profitat de faptul ca Adrian Nastase a auitat" sa trimita in scris faptul ca raportul trebuie retrimis la Comisia juridica.

Discutiile se vor relua la comisie abia marti. De la PD au lipsit 15 persoane in momentul votului. De la PNL au fost 12 absenti. De la UDMR au lipsit doi deputati, iar de la PC au lipsit patru deputati. Liberalii vor fi sanctionati.