Planul de reorganizare al RAFO, invalidat

de     Romania Libera
Vineri, 16 septembrie 2005, 0:00Fiscul a anuntat ca a reusit sa obtina o sentinta a Tribunalului Bacau prin care s-a constatat nulitatea absoluta a hotararii adunarii generale a actionarilor de la RAFO, prin care toate creantele bugetare ale statului contra RAFO fusesera "convertite" in actiuni. Suma luata in discutie era de 9 miliarde lei vechi.

Ca urmare a sentintei, aceasta creanta isi pastreaza ca atare rangul de prioritate printre celelalte creante contra RAFO Onesti, iar statul ro-man nu a redevenit actionar la RAFO.

"Tribunalul Bacau a constatat grave si iremediabile ilegalitati comise cu ocazia emiterii hotararii adunarii generale a actionarilor RAFO, in special incalcarea principiului constitutional al libertatii de asociere si incalcarea legislatiei concurentei si a ajutorului de stat", au aratat oficialii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Amintim ca, prin decizie irevocabila, Curtea de Apel Brasov a casat incheierea pronuntata de judecatorul sindic de la Tribunalul Bacau in octombrie 2004 prin care se admitea in principiu planul de reorganizare propus de RAFO Onesti.

Avand in vedere aceasta decizie irevocabila a Curtii de Apel Brasov, toate partile si participantii la procedura de insolventa ce se deruleaza fata de RAFO Onesti sunt repusi in situatia anterioara datei de 13.10.2004, de unde rezulta ca la RAFO Onesti nu mai exista o reorganizare judiciara. Proiectul de reorganizare propus de RAFO va trebui rejudecat de judecatorul sindic.

"Facem insa mentiunea ca cele doua masuri principale propuse prin acest proiect de plan, respectiv fuziunea RAFO Onesti-Carom Onesti si conversia creantelor in actiuni nu mai sunt posibile, avand in vedere ca la masura fuziunii s-a renuntat prin vointa actionarilor ambelor societati", a mai precizat Fiscul.


56 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă