Ministerul Sanatatii s-a inteles cu distribuitorii de medicamente si cu farmacistii. Cele trei parti vor semna vineri, in jurul orei 13.00, un protocol prin care autoritatile se obliga sa plateasca pina la sfirsitul lunii ianuarie 2006, toate datoriile de pe 2004.

De la Colegiul Farmacistilor Aurora Toma a declarat ca s-a conceput un protocol prin care Guvernul se angajeaza, prin ministrul Sanatatii, sa garanteze achitarea sumelor datorate de catre Casele de Asigurari pe 2004.

La inceputul saptaminii distribuitorii au dat un ultimatum ca daca pina azi nu li se garanteaza ca primesc datoriile sisteaza aprovizionarea cu medicamente.

Ei au de primit de la spitale si farmacii 300 de milioane de euro.

Incepand de vineri 16 septembrie ar fi trebuit sa gasim medicamente mai ieftine in farmacii. Ieftinirea medicamentelor s-a facut azi doar pe hirtie.

Cele mai multe farmacii nu pot da medicamente la preturi mai mici pentru ca nu au primit noile liste de preturi.

Asta inseamna ca daca vreti medicamente mai ieftine trebuie sa umblati din farmacie in farmacie.

De reducerea medicamentelor nu beneficiaza toata lumea, ci numai cei care au reteta de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

Farmacistii sunt nemultumiti de ordinul ministrului pentru ca decizia se aplica si pe medicamente care se afla pe stoc ceea ce nu e normal.