Emil Marian a fost suspendat din functie in urma cu trei saptamani, pana la prezentarea raportului de activitate pe zona comerciala, raport care reflecta o lipsa de incarcare cu comenzi a firmelor din componenta ROMARM.

Ministrul Seres a transmis un ultim avertisment si catre presedintele Consiliului de Administratiei al ROMARM, Aurel Cazacu, urmand ca, in situatia in care situatia companiei nu se va imbunatati, membrii CA vor fi inlocuiti.

In urma cu trei saptamani, ministrul Codrut Seres s-a aflat in judetul Brasov pentru a analiza activitatea companiilor din industria de aparare, ocazie cu care a constatat o administrare deficienta a companiei ROMARM, in special pe zona comerciala.

Cu aceeasi ocazie, ministrul Seres a anuntat ca ii va sanctiona pe unii dintre administratorii speciali si va reconfigura Consiliile de Administratie.

Reactiile ministrului vin in urma unor intalniri repetate cu conducerile companiilor din industria de aparare, desfasurate inca de la inceputul mandatului, carora le-a cerut masuri pentru imbunatatirea performantelor comerciale in companiile pe care le administreaza.