Intre actiuni politice si interventii pe la diverse posturi de televiziune, Mona MUSCA isi face timp sa prezinte „Muzicile cu personalitate" la CITY FM, alaturi de Lucian Moga, sambata 17 septembrie 2005 incepand cu ora 14:30 si in reluare marti, 20 septembrie 2005, de la ora 23:00.

Postura de om de radio nu o surprinde absolut deloc, Mona Musca fiind obisnuita cu lumea din spatele microfonului sau a camerei de luat vederi. In timpul facultatii, realiza emisiuni radio pe teme studentesti, sportive sau muzicale, iar in urma cu aproximativ 10 ani realiza o rubrica la TVR („Destinul unui cuvant").

„O musca, de obicei, bazaie, nu canta"

Emisiunea „Muzicile cu personalitate" de la CITY FM o surprinde exclamand ca face parte din generatia rock-ului, fiind o ascultatoare cunoscatoare de Rolling Stones. „Rock-ul era un fel de declaratie de libertate" spune Mona Musca la CITY FM, recunoscand ca dintre toate genurile, prefera sa danseze rock & roll.

Veche si buna prietena cu Nicu Covaci, apreciindu-l pe Tandarica, Mona Musca isi aminteste cu placere de perioada cand prezenta la Casa Studentilor concertele „Sfintii"-lor (primul nume al trupei „Phoenix").

„Daca as fi tanara, mi-as face un idol din Ada Milea"

Ada Milea este „o revoltata retinuta, care nu de putine ori te uimeste cu indrazneala si ofensiva ei de a spune adevarul" afirma Mona Musca despre artista care reuseste sa o surprinda cu fiecare text si interpretare.

Tocmai de aceea, a ales sa-i daruiasca nepotelului Luca, discul „Apolodor" semnat de Ada Milea, sperand ca tanarul sa-i patrunda muzica.

De asemenea, incapatanarea si indarjirea lui Edith Piaf de a ajunge o mare cantareata si forta ei de exprimare a muzicii au transformat-o pe realizatoarea emisiunii „Muzici cu personalitate" intr-o mare admiratoare a artistei.

Mult mediatizata posibila schimbare a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului nu scapa dialogului cu Lucian Moga.

Reforma institutionala a Camerei Deputatilor, tranparenta Comisiilor, a modului de cheltuire a banilor publici, precum si transparenta votului raman deocamdata doar pe hartie in cadrul proiectului Monei Musca.

Demisia de onoare din functiile de Ministru al Culturii si de Vicepresedinte PNL, a demonstrat ca principiile au contat mai mult decat cele doua fotolii.

Intre doua muzici cu personalitate, Mona Musca subliniaza principalele repere privind responsabilitatea omului politic: respectarea cuvantului dat, respectarea (macar intr-o anumita parte) a promisiunile facute si onestitatea fata de sine ca o garantie a onestitatii fata de ceilalti.