Premierul Calin Popescu Tariceanu a luat pozitie fata de declaratiile facute in SUA de presedintele Traian Basescu despre contractele facute de statul roman cu companiile Bechtel si OMV.

In masura in care va fi posibil, contractul cu firma Bechtel va fi continuat, a spus primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca in acest moment exista unele probleme de legalitate a platilor. Seful executivului i-a invitat la masa negocierilor pe cei de la Bechtel, pentru a se putea merge mai departe.

Este interesul ambelor parti, a subliniat primul-ministru, citat de Radio Romania Actualitati.

In ceea ce priveste contractul de privatizare a Petrom, primul-ministru a spus ca trebuie pastrate anumite rezerve cand se vorbeste pe acest subiect. Anumite clauze nu sunt extrem de favorabile, a adaugat Calin Popescu Tariceanu, dar lucrurile trebuie privite cu multa responsabilitate.

"Daca statul roman, dupa ce face contracte de privatizare, incepe sa se gandeasca sa le puna semnul intrebarii, atunci foarte multi investitori vor considera ca este un mediu instabil in Romania si sigur ca dorinta lor, interesul lor pentru a veni pe piata romaneasca va fi afectat considerabil", a precizat Tariceanu.