Trebuie sa fi nebun sa incerci sa mergi in Moldova prin pasul Tihuta! E teroareeee!!! Am facut 10 ore de la Cluj la Suceava (NOAPTEA), sunt sectoare de drum unde mergi cu maxim 10 - 20 de km/h pentru zeci de kilometrii. M-am intors pe la Toplita (Suceava - Falticeni - Targu - Frumos - Toplita - Reghin - Apahida - Cluj) pe unde e ceva mai acceptabil (nu ideal mai bine insa).

Un alt drum European praf si pulbere este Satu - Mare - Oradea - pe zona localitatii Tarcea stratul asfaltic a disparut cu desavarsire drumul danand mai mult a unul forestier decat European. De asemenea trecerea pe la Mestecanis in Moldova e praf si pulbere (Sighetul Marmatiei - Suceava). Drumurile care NU sunt praf si pulbere sunt circulate in draci.

Spre exemplu Cluj - Oradea (E 60) e in stare excelenta are insa o circulatie dementa (chiar si noaptea). Merita sa ocolesti 20 de km (Cluj - Buru - Campeni - Stei - Beius - Oradea) pentru a ajunge mai repede.

Alt trseu "al terorii" este si Simeria - Petrosani (Hateg - Calan) am ajuns pe acolo intr-o noapte, fratilor, zona zoster pare a fi Paradis pe langa ce e acolo, mai exact "drum in lucru" fara semnalizari aproape la nimic, norocul meu ca si ploau, nu vedeai nimic, niste decolmatari facute in bataie de joc cu diferente de nivel de 15 - 20 de cm.

Acestea sunt drumuri nationale de importanta vitala, sa nu vorbim de drumurile nationale secundare care fac legaturile cu orasele mici....Spre exemplu daca vi de la Rm. Valcea la Cluj (prin Sibiu) de la Sibiu o iei pe la Medias - Sighisoara - Tg. Mures - Cluj.

varianta lungaaa pentru ca pe aici vine, se pare, si Printul Charles cu Camila cand vor sa admire rasul "cum plimba" prin imprejurimile Sighisoarei. Varianta cea mai scurta e pe la Tarnaveni si te scoate direct langa Iernut (deci ocolesti Sighisoara - Tg. Mures) economisesti cam 70 de km. Drumul e insa teroareeeeeee! Nici nu vreau sa ma gandesc cum sunt drumurile prin Iasi sau Botosani....