Vereinsbank Victoria Bauspar AG si Bank Austria Creditanstalt AG au lansat HVB - Banca pentru Locuinte, institutie de credit specializata in activitatea de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

HVB Banca pentru Locuinte va fi prezenta pe intreg teritoriul tarii, pana la sfarsitul acestui an, prin reteaua sa de aproximativ 1.000 de puncte de vanzare si peste 500 de agenti, persoane fizice autorizate sau firme mici si mijlocii.

"Mentinerea atractivitatii sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ se impune ca o necesitate, mai ales in conditiile din tara noastra, unde rata economisirii a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, respectiv 9,4 la suta din PIB in primul trimestru al acestui an", spune Petre Tulin, presedintele HVB Banca pentru Locuinte.

Banca ofera produsul Confort unde comisionul de deschidere a contului este de 1 la suta din suma contractata, dobanzile bonificate la soldul economisit de 3 la suta si de 6 la suta la credit, iar soldul minim economisit trebuie sa reprezinte 50 la suta din suma contractata.

De asemenea, HVBBL propune si produsul Avantaj, unde comisionul de deschidere a contului este 1,6 la suta din suma contractata, dobanda bonificata la economisire de 3 la suta, iar dobanda la credit de 6 la suta, iar soldul minim ce trebuie economisit este de 40 la suta din suma contractata.