Compania aeriana slovaca cu tarife reduse SkyEurope Airlines a anuntat ca va lansa doua noi rute cu destinatia Bucuresti si Sofia, ambele avand ca punct de plecare Bratislava, informeaza AP.

Directorul executiv al SkyEurope, Christian Mandl, spune ca SkyEurope este nerabdatoare sa ofere zboruri cu avionul la tarife reduse calatorilor din Romania si Bulgaria, precum si sa puna Bucurestiul si Sofia pe harta destinatiilor turistice.

Zborurile dus-intors pe rutele Bratislava-Sofia si Bratislava-Bucuresti vor incepe la data de 9 decembrie, si respectiv 12 decembrie, tarifele pentru o calatorie dus incepand de la 25 de euro, excluzand taxele.

Compania aeriana slovaca cu tarife reduse SkyEurope Airlines a fost infiintata in 2001si in prezent opereaza o retea de 28 de destinatii in 16 tari europene, de la bazele sale din Bratislava, Budapesta, Varsovia si Cracovia.

Compania a anuntat recent ca intentioneaza sa lanseze o operatie de cotare publica initiala (IPO) prin care spera sa stranga aproximativ 100 de milioane de euro.

Operatiunea ii va permite companiei slovace sa finanteze comanda de 1,76 miliarde dolari pe care a lansat-o constructorului american Boeing pentru un numar de 32 de noi avioane Boeing 737.