Licrimon, Primariiile nu au avocati, au juristi si in general astia sunt slab pregatiti, dar iti dau dreptate, instantele cred ca din start se uita stramb la tine daca mergi cu asemenea "pretentii". La noi e ceva neobisnuit sa ceri daune, lumea injura si merge mai departe.

Daca ai casco te enervezi cu aia sa ii faci sa iti plateasca dauna (dar asta e alta poveste, la fel de frumoasa insa) Dar sunt si alte cazuri decat cele flagrante in care ti-ai picat roata intr-o groapa. DIn cauza starii drumurilor uzura masinilor la noi este uriasa.

Eu mi-am cumparat o masina din Germania in ianuarie, second hand, evident, fabricata in 2002 (Ford Focus) - era brici pentru autostrada si s-a comportat excelent si in Romania (evident in iarna am luat cateva pietre in parbriz de la desteptii nostri pentru care materialul antiderapant e piatra si sarea).

Greul a inceput insa cand in Cluj s-a apucat o firma de destepti francezi (Sade) sa lucreze pe bani europeni in cel mai imputit stil romanesc. Au sapat tot orasul, fara semnalizare, haotic. Am luat cateva gropi in plin, am schimbat un rulment si acum trebuie sa schimb o (in cel mai bun caz) planetara , costa sute de euro! (nu iti mai spun cati "greieri" sunt acum in masina).

Argumentul cu "reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol" nu mai tine demult, s-a scos din regulamentul de circulatie de mai bine de 10 ani (era o formulare aberanta, interpretabila, nascatoare de abuzuri).

Si nu tine nici "argumentul" uita-te pe unde mergi, pentru ca drumul national sau strazile din orasele noastre "europene" nu ar trebui sa fie locuri in care sa te astepti sa dai in gropi. Dar si daca rulezi cu 30 km/h, socul (impulsul) transmis rotii si elementelor de caroserie la contactul cu marginea unei gropi e teribil. Autoturismele pur si simplu nu sunt concepute pentru asa ceva!

Cris