Compania britanica D-Link a anuntat lansarea unui nou ruter wireless.

Ruterul 108G MIMO wireless ADSL 2/2+ (DSL-G624M) permite utilizatorilor sa creeze o retea wireless robusta, cu un nivel ridicat de performanta si o arie de acoperire extinsa.

Acest echipament utilizeaza cea mai recenta tehnologie MIMO (Multiple Input Multiple Output) de la D-Link, pentru a furniza o acoperire a semnalului radio de pana la 8 ori mai buna.

Mai mult, include cele mai recente standarde ADSL2/ADSL2+, oferind viteze de pana la 24 Mbps downstream si 1 Mbps upstream (ADSL2+), sau 12 Mbps downstream si 1 Mbps upstream (ADSL2). In combinatie cu viteze wireless de pana la 108 Mbps, DSL-G624M ofera un transfer efectiv real de 15 ori mai rapid decat cel al echipamentului 802.11b.

In acest mod, clientii pot implementa in mod eficient aplicatii cu latime mare de banda, precum streaming audio sau video, jocuri on-line sau transfer de fisiere mari intr-o retea wireless.

DSL-G624M ofera sisteme de protectie WEP, WPA-PSK, uPnP, NAT, Stateful Packet Inspection (SPI) si Firewall, precum si posibilitatea parintilor de a monitoriza utilizarea Internetului (Control Parental). Combinand aceste avantaje cu caracteristici avansate precum filtrare MAC/IP, si transfer efectiv VPN, ruterul asigura o retea complet protejata.

DSL-G624M va fi disponibil in intreaga Europa la sfarsitul lui septembrie 2005.