In urma articolului publicat de Agora pe data de 19 septembrie, AVIRA revine cu specificari importante pentru a clarifica problema vulnerabilitatii descoperite de catre firma de securitate Secunia.

In primul rand, AVIRA Antivirus nu este vulnerabil: problema raportata de compania de securitate Secunia a fost remediata, iar pe de alta parte vulnerabilitatea nu s-a manifestat la nivelul intregii sale game de solutii antivirus, ci afecta numai produsul pentru utilizatori individuali – AVIRA Desktop for Windows.

Pe data de 5 septembrie, firma daneza de securitate anunta AVIRA despre existenta unei vulnerabilitati in produsul sau antivirus AVIRA Desktop for Windows, care permitea executarea unui cod arbitrar in anumite conditii speciale. Specialistii AVIRA au raspuns in mod promp, oferind in 24 de ore o versiune actualizata a fisierului AVPACK32.DLL, care fusese afectat.

Reprezentantii Secunia au confirmat functionalitatea perfecta a noului pachet si remedierea definitiva a situatiei. Asadar, aceasta problema a fost deja rezolvata de AVIRA in urma cu doua saptamani.

Trebuie mentionat ca, imediat dupa aceasta rectificare, AVIRA a publicat un avertisment de securitate, anuntand public detectarea si eliminarea problemei. Totodata, utilizatorii erau atentionati sa efectueze urgent o actualizare a produsului AVIRA Desktop for Windows.

Comunicatul AVIRA aparea pe data de 9 septembrie, cu 5 zile inainte ca Secunia sa publice pe situl propriu avertismentul la care face referire articolul din Agora News. AVIRA isi exprima pe aceasta cale aprecierea fata de compania daneza, care analizeaza in mod constant aparitia de vulnerabilitati si probleme de securitate in numeroase produse software utilizate pe plan international.

AVIRA atrage atentia asupra importantei implicatiilor din materialul mentionat, a caror forma de prezentare poate facilita crearea unei imagini denaturate asupra functionarii produselor sale in general.