Pentru prima oara de la instalarea sa in 2001, antrenorul Didier Deschamps i-a auzit pe suporteri cerandu-i demisia duminica seara, pe stadionul „Louis II", unde echipa AS Monaco a fost invinsa de formatia Rennes, pregatita de Ladislau Bölöni, scor 0-2, in etapa a saptea din campionatul de fotbal al Frantei.

Cu patru infrangeri (doua pe teren propriu), un egal si doua victorii, monegascii se zbat pe locul 15 in clasament, cu sapte puncte.

Insotit de politisti

Dupa aceasta infrangere, Didier Deschamps (36 de ani) nu s-a prezentat la conferinta de presa. De altfel, el a parasit stadionul insotit de doi politisti. Ieri dimineata, tehnicianul a venit la centrul de antrenament „La Turbie" doar pentru a-i anunta pe jucatori ca a decis sa-si prezinte demisia. Sedinta de pregatire a fost condusa de secundul Jean Petit.

Tot el va asigura interimatul la meciul cu Troyes, programat maine, in etapa a opta, dupa ce presedintele Michel Pastor a acceptat demisia fostului international francez.

La gruparea din Principat, conflictul mocneste de mai mult timp. Dupa ce au fost eliminati din Liga Campionilor, in turul trei preliminar, de gruparea spaniola Betis Sevilla, jucatorii de la AS Monaco au criticat deschis conducerea clubului pentru achizitiile facute in aceasta vara.

Deschamps, omul care i-a dus pe monegasci in finala Ligii Campionilor din 2004, si-a atras si mai mult antipatia suporterilor dupa ce, saptamana trecuta, a tinut in fata presei un monolog de zece minute a carui concluzie a fost una singura: AS Monaco nu este un club mare. In cele trei meciuri de campionat disputate pe teren propriu, AS Monaco n-a marcat nici un gol, dar a incasat patru.

„Gura de oxigen"

Ladislau Bölöni a inregistrat a treia victorie consecutiva, dupa cele cu Auxerre, in campionat, si cu Osasuna Pamplona, in Cupa UEFA. Bretonii ocupa acum locul 12 in clasament, cu noua puncte. „N-a fost un mare spectacol, dar am luat o gura de oxigen. Sunt multumit de rezultat. Am avut o saptamana buna, dar vreau ca rezultatele acestea sa continue.

Sper sa iesim din pasa proasta", a declarat tehnicianul roman. Despre el, cotidianul „Ouest-France" a scris ca „a intins o cursa si Monaco a cazut in ea".