In zilele acestea la Iasi se consuma o "vendeta" politica provinciala pe seama unor fonduri guvernamentale. Fostul sef de campanie al PNL lupta cu fostul sef de campanie al PSD.

Primul, Radu Prisacaru, a fost inscaunat prefect D.A., iar cel de-al doilea, Doru Tompea, a ramas decan al Facultatii de Psihologie, Asistenta Sociala si Sociologie la universitatea privata "Petre Andrei".

Cei doi se cearta "la cutite" si socotesc la ultimul leu cheltuirea a 32,6 miliarde lei vechi bani publici, decontati de Cancelaria lui Adrian Nastase pentru derularea a 25 de proiecte prin Departamentul Romanilor de Pretutindeni (DRP).

Reprezentantul Guvernului in teritoriu pretinde ca PSD si-a facut propaganda electorala in 2004, in cele trei tururi de scrutin (intre care doua locale), prin deturnarea banilor guvernamentali meniti sa sprijine mass-media de limba romana din Republica Moldova si sa instruiasca 200 de functionari publici si alesi

basarabeni cu scopul de a imbunatati viata romanilor din diaspora. Prefectul Prisacaru spune ca banii, obtinuti de trei fundatii ale lui Doru Tompea, ar fi trecut si prin firmele controlate de familia Tompea.

Cumpararea de spatii publicitare in cinci institutii media locale pentru a promova unele proiecte a fost interpretata drept reclama electorala.

"Aceste ONG-uri nu aveau de ce sa-si faca reclama si este foarte clar ca acesti bani au fost folositi intre cele doua tururi pentru a finanta aceasta campanie", a afirmat Radu Prisacaru.

Prefectul risca sa fie dat in judecata, dupa cum afirma Doru Tompea, care pretinde ca ar fi victima unei misive compuse de Niculae Niculescu, "patron" si "rector" la "Petre Andrei", iscalita insa de 70 de functionari publici de peste Prut neinclusi in programul de instruire.

Este drept ca unele proiecte nu au fost finalizate eficient sau au intarziat si ca evenimentele s-au suprapus cu campania electorala", a precizat decanul Tompea. Un control al Garzii Financiare nu confirma acuzatiile prefectului Prisacaru.

Mai mult, razboiul de la Iasi risca chiar "sa inflameze relatiile cu Republica Moldova", dupa cum a conchis Doru Tompea.