Grupul BCR lanseaza, marti, in premiera pe piata romaneasca, o emisiune de obligatiuni in trei serii, care va apartine municipiului Alba-Iulia, in valoare de 24,5 milioane lei (245 miliarde lei vechi) si o scadenta de 20 de ani. La aceasta emisiune, BCR Securities va fi intermediar iar Banca Comerciala Romana va fi grup de vanzare.

Valoarea primei serii de obligatiuni va fi de 8 milioane lei noi (80 miliarde lei vechi), perioada de derulare a ofertei publice fiind intre 20 septembrie si 26 septembrie 2005. Ulterior acestei emisiuni, vor urma alte 2 serii, in anul 2006.

Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100 de lei noi (1 milion lei vechi) iar rata dobanzii este variabila recalculata semestrial, pentru prima perioada aceasta fiind de 9,50%/an.

Fondurile rezultate ca urmare a emisiunii de obligatiuni vor fi utilizate pentru un numar de 13 proiecte de investitii care vizeaza extinderea retelei de canalizare si apa, reabilitarea unor strazi, a unor institutii de invatamant, a unor locuinte, precum si realizarea unei piete agroalimentare.

Grupul Banca Comerciala Romana este lider pe piata obligatiunilor municipale, cu un total al emisiunilor intermediate de peste 80 milioane lei noi (800 miliarde de lei vechi).