Intr-un comunicat dat publicitatii, Consiliul de Onoare al Asociatiei Profesionistilor din Presa - Cluj (APPC) dezaproba modul in care a fost scris textul "La ce sunt bune purtatoarele de cuvant?!", publicat in data de 14 septembrie 2005, in cotidianul "Buna Ziua, Ardeal".

Consiliul de Onoare s-a autosesizat in legatura cu acest material de presa, din cauza incalcarii grave a unor norme incluse in Codul Deontologic al Clubului Roman de Presa, asumat de APPC.

Consideram ca acest material nu se incadreaza in nici un gen jurnalistic si, mai mult decat atat, nu respecta normele presei profesioniste, promovate de APPC. Prin incalcarea celor mai elementare reguli de etica profesionala au fost lezate demnitatea si dreptul la imagine ale unor persoane publice.

In urma acestui fapt, a fost aruncata o pata asupra credibilitatii presei clujene, pe care APPC isi propune sa o promoveze.

Consiliul de Onoare al APPC, intrunit in data de 19 septembrie 2005, a decis sa ia atitudine si sa transmita protestul membrilor asociatiei fata e asemenea practici.

La intrunirea Consiliului de Onoare al APPC au fost invitati atat semnatarul textului, cat si conducerea publicatiei respective, care au refuzat sa poarte un dialog pe aceasta tema cu reprezentantii APPC. Decizia Consiliului de Onoare a fost insusita in unanimitate de Colegiul de Conducere al APPC.

APPC este o organizatie profesionala a jurnalistilor clujeni, care numara peste 80 de membri din majoritatea mass-media clujene.

20 septembrie 2005

Asociatia Profesionistilor din Presa - Cluj