Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu a anunta, marti, ca strategia fiscala pe 2006 va aduce modificari la nivelul majoritatii taxelor, care sa determine dezvoltarea economica. El a avertizat, insa, ca o strategie pe termen lung in domeniul fiscalitatii nu poate fi realizata pana cand nu se rezolva problema razboiului de gherila cu evazionistii.

Aceste declaratii au fost facute in cadrul unei conferinte pe tema Codului Fiscal, la care au participat reprezentantii mediului de afaceri si ai autoritatilor fiscale.

"Acest program fiscal va include nivelele taxelor, sistemul de colectare. Vom face publice dorintele noastre vizavi de modificarea Codului Fiscal in prima faza si, apoi, a Codului de Procedura Fiscala. Stim cu ce cifre operam anul viitor", a precizat Vladescu, citat de Radio Romania Actualitati.

"Nu vor exista modificari vizavi de aceste cifre cu acest ministru de finante, asa cum v-am mai promis, iar pentru 2007, 2008, 2009 vom elabora un program fiscal al Romaniei, membra in comunitatea europeana", a adaugat Vladescu.