Refuzat de PPE, partidul lui Dan Voiculescu da de veste ca este dispus sa adere oriunde si pune esecul sau pe seama uneltirilor lui Basescu si Boc.

Daca nu a obtinut statutul de membru observator la PPE, PC ia in calcul aderarea la o alta familie europeana, in perioada urmatoare, de preferinta una din zona de centru-dreapta a esichierului politic. I-a revenit purtatorului de cuvint, Bogdan Ciuca, neplacerea de a comenta in public esecul partidului si a anunta ca „PC nu sta la usa nimanui".

Anuntul inaintea deciziei

Cel mai probabil, conservatorii se vor orienta spre Partidul Liberalilor Europeni, singurul care a mai ramas in zona descrisa de ei, centru-dreapta. Decizia de a renunta la insistentele pe linga PPE a fost anuntata ieri, desi nici un for al partidului nu a luat o hotarire oficiala, care s-o contracareze pe cea a Congresului PC.

„S-au reluat informal discutiile cu alte zone, dar trebuie luata mai intii o decizie intr-o structura de partid", ne-a explicat Ciuca modul in care se lucreaza in PC. Forurile de decizie vor fi convocate in zilele urmatoare, ca sa hotarasca ceea ce deja s-a anuntat.

Felicitari printre dinti

PPE a respins PC, printre altele, pentru ca nu a intrat niciodata in Parlament pe cont propriu. Conservatorii nu au zabovit prea mult asupra aspectului autocritic, inainte de a indica vinovatii: „partidele romanesti" cu „insistentele" lor pe linga oficialii PPE. Principalul vinovat este PPCD, al carui presedinte, Gheorghe Ciuhandu, nu a facut nici un secret din opozitia sa fata de PC.

„Transmitem felicitarile noastre domnului Traian Basescu si domnului Emil Boc pentru performanta de a aduce PD laolalta cu domnul Gheorghe Ciuhandu si fostul PNTCD in aceeasi familie europeana", spun conservatorii prin vocea lui Bogdan Ciuca. PD, care a candidat odata cu PC, a primit statutul de membru observator la PPE.