Stephen Gough, in varsta de 46 de ani, cunoscut sub porecla de "plimbaretul gol", este decis sa traverseze Marea Britanie pe jos si dezbracat, in pofida faptului ca politia ii da mult de furca, arestandu-l in repetate randuri.

Fostul militar al Marinei Regale, insotit de prietena lui, Melanie Roberts, in varsta de 33 de ani si tot atat de "sumar" imbracata, a fost nevoit sa-si intrerupa calatoria la inceputul lunii, fiind arestat de politie la periferia orasului Edinburg. inchis pentru expunere indecenta, Gough a fost eliberat zilele trecute din inchisoarea Saughton.

Rearestat imediat pentru refuzul de a se imbraca, drumetul a fost adus in fata justitiei. Magistratul Tribunalului din Edinburg l-a eliberat pe nudist pe cautiune, amanand procesul pana in decembrie. insotit de o echipa de televiziune inca de la inceputul calatoriei, la jumatatea lunii iunie, din sud-vestul Angliei, Gough se afla in prezent in localitatea Fife, la nord de Inver-keithing.

Sub amenintarea unor noi arestari, fostul militar si prietena lui, coafeza din Bournemouth, in sudul Angliei, "imbracati" doar cu rucsacuri si incaltamintea de drum, spera sa ajunga la John O'Groats, extrema nord-estica a Scotiei, in aproximativ doua saptamani.

"Vorbim fara incetare despre drepturile omului, despre demnitatea umana, insa cu toate acestea un om poate fi incarcerat pentru ca apare in starea sa naturala. E lipsit de sens. Sunt inchis precum un animal dizgratios, desi nu sunt altceva decat o fiinta umana", a comentat "plimbaretul gol".

in 2004 el a mai incercat sa parcurga astfel cei aproximativ 1.400 km, insa a abandonat calatoria dupa ce a fost incarcerat timp de cateva zile. De aceasta data, pare mult mai decis sa infrunte autoritatile.