Cred ca nu coruptia este periculoasa in Romania. Cred ca mai periculoasa este NEPASAREA care se intinde peste tot ca o monstruoasa fractali. Nepasarea are acelasi pattern peste tot.

Incepe de la cel care arunca o hartie pe jos in loc sa o arunce la cosul de gunoi aflat la 10 centimetri mai incolo, continua cu lipsurile si batjocura din spitale si din casele de pensii, continua cu functionarul care situat de partea cealalta a ghiseului te trateaza cu dispret si sfarseste cu parlamentarul care trebuia sa faca niste legi mai bune dar nu le-a facut pentru ca s-a odihnit 4 ani dupa lupta pe care a dat-o pentru a castiga fotoliul de parlamentar.

Dupa o perioada terna se de aplatizare a personalitatii in comunism, odata cu revolutia am avut un zvac de speranta. Licarul de speranta s-a stins cate un pic in cei 15 ani. Oare chiar asa de blestemati sa fim noi romanii de nu putem sa facem sa ne mearga si noua mai bine? Am schimbat comunismul pentru capitalism, am ashimbat PSD pentru Alianta, degeaba.

Toti pana acum au manifestat aceeasi nepasare fata de propriul popor. Au mintit, au furat, s-au imbogatit pe cai ilicite fara sa le pese ca Romania a decazut in timpul asta.

Nu e de mirare ca nimeni nu mai tine la valorile nationale. Imnul nu ne mai spune nimic. Se duc in Parlament lupte sterile, perdele de fum care acopera adevaratele probleme ale tarii.

Domnilor parlamentari, lasati luptele pentru putere, priviti dincolo de portile Parlamentului, scoateti-va ochelarii de cal, priviti adevarul in fata.