Precipitatiile abundente din ultimele ore au afectat 17 judete si Bucurestiul. Cel mai lovite sunt judetele Arges, Gorj, Dolj, Dambovita, Buzau.O persoana a murit in Arges.

In Capitala, in ultimele 24 de ore, a domnit haosul in trafic. Semafoarele nu mai functionau, au fost blocaje rutiere pe mai multe strazi, linii RATB au circulat deviat si au avut loc 231 de accidente rutiere, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor. Circulatia in intersectiile Bd. Ion Ionescu de la Brad/Sos. Straulesti si Str.Coralilor/Sos.Straulesti a fost inchisa.

Pompierii actioneaza cu 66 de autospeciale, patru motopompe si 10 pompe submersibile pentru evacuarea apei din subsolurile inundate ale imobilelor.

Au fost afectate numeroase obiective sociale si institutii publice: Spitalul Marie Curie, Palatul Copiilor, Sediul MAI, Facultatea de Stomatologie, Spitalul CFR, Institutul Cantacuzino, Muzeul Taranului Roman, Institutul de Medicina Sportiva, Ambasada Turciei si Cehiei, Manastirea Antim, Muzeul Satului.

In judetul Ilfov au fost afectate 21 de localitati, trei case au fost distruse, iar 400 inundate.

In judetul Arges o persoana a murit si au fost afectate 13 localitati: Pitesti, Maracineni, Bascov, Micesti, Baiculesti, Mihaiesti, Balilesti, Campulung, Berevoiesti, Cocu, Mioarele, Uda, Mioveni.

In judetul Buzau a fost oprita circulatia pe podurile militare de la Maracineni, iar trei localitati sunt afectate precum si DN 10.

In judetul Calarasi sunt 4 localitati afectate, ca si in judetul Covasna.

In judetul Dambovita sunt afectate de ploile abundente 29 de case si peste 350 de gospodarii din 30 de localitati. In comuna Runcu - sat Badeni 58 de familii au ramas izolate dupa ce s-a rupt un pod.

In judetul Dolj peste 100 de persoane au fost evacuate din calea apelor care au distrus peste 200 de case si au afectat alte peste 400. Sunt 2300 de hectare de teren inundate.

9 localitati au fost afectate si in judetul Giurgiu, unde statia CFR din comuna Comana este inundata, iar circulatia feroviara este Intrerupta pe tronsonul Giurgiu - Bucuresti.

Ploile abundente au facut pagube si localitati din judetele Gorj, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova, Valcea si Vrancea, unde sunt numeroase case si gospodarii inundate, poduri si podete distruse, hectare de terenuri compromise.