In urma aparitiei in presa a unor anchete privind modul in care Manuela Mitrea, sotia lui Miron Mitrea, precum si alti apropiati ai PSD au fost numiti notari, Ministerul Justitiei a decis formularea unor actiuni in instanta.

In urma verificarii legalitatii emiterii ordinelor de numire in functia de notar public, s-a constatat ca in unele cazuri acestea au fost emise fara respectarea dispozitiilor legale.

Ca urmare, Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a decis revocarea ordinelor de numire in functia de notar public a urmatoarelor persoane: Corina Adriana Dumitrescu, Dinuica Doinel si Sandu Florin.

Masura revocarii este posibila intrucat acestia nu si-au inceput activitatea ca notari publici, fiind suspendati ulterior numirii in functi

Avand in vedere prevederile art. 1 alin.6 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, in conformitate cu care actul care a intrat in circuitul civil si a produs efecte juridice nu mai poate fi revocat de catre emitentul acestuia,

Ministrul justitiei a decis formularea unor actiuni in instanta pentru constatarea nulitatii absolute a ordinelor de numire in functia de notar, a urmatoarelor persoane: Dumitru Mariana, Stirbu Aurel, Popa Petruta, Dumitriu Carmen, Jipa Florina, Mitrea Manuela, Amzulescu Marius, Albu Aurelia Madis, Boar Ana.