PSD si PRM au anuntat ca vor participa la consultarile de joi initiate de premierul Calin Popescu Tariceanu cu liderii partidelor parlamentare. Intentia premierului este sa-i convinga pe acestia sa dea prioritate obiectivului major, si anume integrarea, iar interesele de partid sa fie puse pe planul doi.

Social-democratii considera ca dorinta primului ministru pentru dialog este un raspuns la repetatele semnale transmise de PSD cu privire la situatia politica, economica si sociala a Romaniei.

Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a afirmat ca va prezenta primului-ministru situatia legii minoritatilor nationale aflata in dezbaterea Comisiei juridice si pentru drepturile omului de la Senat.

Invitatia facuta de Calin Popescu Tariceanu la discutii vine dupa ce activitatea Parlamentului este blocata de doua saptamani din cauza razboiului dintre putere si opozitie pe tema schimbarii din functii a presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase si a sefului Senatului, Nicolae Vacaroiu.