In sudul judetului Ilfov, autoritatile au declansat stare de alerta de joi noaptea si supravegheaza situatia. Oamenii ar putea fi astazi evacuati din calea apelor care cresc in continuu. Autoritatile indeamna insa populatia sa nu intre in panica.

In ultimele 4 zile au cazut, in Bucuresti, in medie 180 de litri de precipitatii pe metru patrat, media normala a lunii septembrie fiind de 40 l/mp.

Lacurile din Capitala au crescut amenintator. In parcul Herastrau, lacul mai are cativa centimetri pana sa se reverse. Autoritatile au dat drumul apei sa curga spre Lacul Floreasca si apoi in Lacul Tei.

Lacul Ciurel ameninta sa inunde tot Bucurestiul daca se revarsa. Nivelul apei a crescut cu un metru. Autoritatile supravegheaza in continuu situatia.

Oamenii sunt disperati. In judetul Ilfov este de joi, stare de alerta in 15 localitati:Buftea, Chitila, Mogosoaia, Dragomiresti Vale, Ciorogarla, Domnesti, Clinceni, Cornetu, Bragadiru, Magurele, Darasti Ilfov, Jilava, 1 Decembrie, Copaceni si Vidra.

Salba de lacuri din jurul Bucurestiului s-a umflat din cauza ploilor din ultimele zile care nu mai contenesc. Debitele raurilor care alimenteaza salba de lacuri au crescut de 10 ori in ultimele 24 de ore. Apele au depasit cotele de pericol.Autoritatile vorbesc de debite istorice.

Lacul de la Buftea a spart, joi, digul si apa curge spre Mogosoaia.La Domnesti, raul Ciorogarla a spart digurile si a inundat numeroase case.

Pericol de inundatii si in cartierul Plumbuita din Bucuresti. Lacul Plumbuita ameninta, joi, sa iasa din matca si sa inunde casele oamenilor. Energia electrica a fost oprita in cartier de autoritati care supravegheaza in aceasta noapte situatia.