Forul european a anuntat ieri ca va modifica formatul Cupei UEFA Intertoto incepand din anul urmator.

Astfel, Cupa Intertoto va avea cu doua tururi mai putin in sezonul 2006/2007, insa echipele care vor castiga nu vor fi direct calificate pentru Cupa UEFA, ci se vor alatura celorlalte formatii calificate in turul doi preliminar al acestei competitii.

VECHI. In acest sezon au existat cinci tururi, in urma carora cele trei echipe care s-au impus in finale, Olympique Marseille, RC Lens si SV Hamburg, au intrat direct in primul tur al Cupei UEFA. In sezonul urmator insa nu se va mai ajunge la finale, iar cele 11 echipe calificate in urma celor trei tururi ale competitiei vor evolua in turul doi preliminar al Cupei UEFA.

Se pare ca aceasta masura a fost luata pentru a permite accesul pe tabloul final al cluburilor din tarile considerate "puternice". In acest an, de exemplu, Deportivo La Coruna, Valencia, Lazio sau Wolfsburg au fost eliminate in semifinalele sau in finalele Intertoto de echipe de nivel asemanator, in timp ce in turul doi preliminar al Cupei UEFA au ajuns echipe considerate mai slabe.

Potrivit comunicatului, toate asociatiile UEFA vor avea dreptul la cel putin un loc in competitie.