Posta Romana va fi obligata sa-si publice pe Internet tarifele si sa clarifice public care sunt costurile sale.

Nemultumiti de numarul mare de plangeri privind calitatea si costurile mari ale Postei Romane, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare a Comunicatiilor, Dan Georgescu, a decis sa puna piciorul in prag.

El va emite un ordin prin care someaza Posta sa comunice modul in care isi respecta obligatiile de fundamentare a tarifelor pe costuri, permitand identificarea clara a costurilor serviciilor postale, pe fiecare serviciu in parte. „Posta Romana are obligatia de a practica tarife accesibile, transparente, fundamentate pe costuri.

ANRC va solicita Postei Romane sa-i prezinte documente din care sa se poata identifica si analiza costurile individuale ale serviciilor postale.

Pe baza analizei acestor documente, Autoritatea va stabili daca tarifele practicate de Posta Romana sunt justificate in raport cu costurile furnizarii serviciilor", ne-a declarat ieri Dan Georgescu, presedintele ANRC.

Totodata, pentru a putea realiza o diferentiere clara intre costurile individuale cu serviciile din sfera serviciului universal si costurile cu alte servicii postale, Posta Romana are obligatia de a dezvolta un sistem de evidenta contabila separata.