Nokia prezinta telefonul pliabil Nokia 2652, destinat noilor piete in curs de dezvoltare, si anunta o realizare de prima importanta pentru companie: cifra de un milliard de telefoane vandute, atinsa in aceasta vara.

Nokia a prezentat astazi telefonul Nokia 2652. Noul telefon vine cu doua noi motive de design, „Cell" si „Fleur", utilizatorii avand posibilitatea de a alege intre nuante de gri inchis si alb sidefiu pentru taste. Noul terminal va fi disponibil pentru vanzare in luna octombrie 2005, pretul estimat fiind de 100 EUR, fara subventii si taxe.

Telefonul Nokia 2652 va fi disponibil in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si in China.

„Ritmul alert si sustinut in care creste numarul de abonamente inregistrate in domeniul comunicatiilor mobile a intrecut chiar si asteptarile specialistilor din industria de profil.

De la inceputul anilor 1990, am vazut cum transferul de voce a devenit cu adevarat fara fir iar telefoanele mobile au evoluat de la dispozitive axate pe capabilitati pentru voce la dispozitive cu functii complexe.

La inceputul verii, Nokia a vandut telefonul mobil cu numarul un miliard - un model Nokia 1100 vandut in Nigeria", a declarat Kai Öistämö, Senior Vice President, Mobile Phones, Nokia. „Noile piete in curs de dezvoltare precum Nigeria vor fi cele care vor impulsiona evolutia numarului de abonati, ce va atinge valoarea de trei miliarde pana in anul 2010".