Cu mai bine de doua luni inaintea alegerilor pentru functia de presedinte al Federatiei, in lumea fotbalului a inceput agitatia.

Tonul l-a dat Mircea Sandu, seful in exercitiu de la Casa Fotbalului, care a anuntat, voalat amenintator, la inceputul acestei saptamini, ca este posibil sa se razgindeasca si sa intre in cursa pentru un nou mandat, al cincilea consecutiv.

De ce ezita Baciul?

Toti ochii s-au intors catre Gica Popescu, personajul de care se leaga sperantele celor ce tot asteapta spargerea monopolului si a sistemului Sandu FRF. Reactia fostului international n-a intirziat. Nici Popescu nu a dat insa cartile pe fata. Joi a anuntat doar ca se retrage din impresariat. Atit.

Mai nimic despre o eventuala candidatura. Decit un la fel de ambiguu "sa vedem, ma gindesc de mai multa vreme". Lipsa oricarui angajament direct lasa senzatia ca lucrurile ar fi fost deja stabilite in culise.

Pact de neagresiune?

Pe culoarele de la Casa Fotbalui se vorbeste despre un pact de neagresiune deja pus la punct. Mircea Sandu si Gica Popescu isi vor depune candidaturile, dar cu citeva zile inainte de alegeri, primul ar urma sa renunte.

Nu ar fi nici o lupta, ci doar o revolutie de catifea: Nasul va raminre eminenta cenusie, ca presedinte onorific, dirigintele versat pentru proaspatul presedinte executiv, Gica Popescu. Vorba lui Farfuridi, eroul mereu actualului nea Iancu Caragiale: "Sa se revizuiasca, primesc! Dar sa nu se schimbe nimica".

O varianta considerata ca ideala chiar si de presedintele Ligii, Dumitru Dragomir.

Conform acelorasi surse federale, Mircea Sandu ar avea o pozitie mult prea puternica in acest moment, astfel ca un pact de neagresiune ar fi singura varianta ca Gica Popescu sa isi inceapa ascensiunea spre virful Federatiei.

Astfel, ceea ce va parea un succes al lui Gica Popescu, ar fi tot victoria lui Mircea Sandu si a "locotenentilor" sai, care isi vor pastra nu doar posturile din FRF, dar si pe cele in diversele "comitii" de la FIFA si UEFA.

Asa nu!

Gazeta Sporturilor si-a manifestat in editia de ieri sprijinul pentru eventuala candidatura a lui Gica Popescu la presedintia FRF. Am precizat insa ca ziarul nu va sprijini si un posibil pact intre fostul mare fotbalist si actuala clica de la Casa Fotbalului.

O astfel de posibilitate n-ar face decit sa continue sistemul de minciuna, falsuri si cumetrii care guverneaza in acest moment fotbalul romanesc!