Draga redactie, va scriu referitor la articolul despre comuna Tartasesti, referindu-ma in special la trotoarele acestea minunate de care vorbiti care ar trebui sa "previna inundatiile". Ma surprinde sa vad ca sinteti atit de in necunostiinta de cauza cu situatia comunei respective.

Ma surprinde sa vad ca spuneti ca "trotoarele previn inundatiile " cind de fapt aceasta constructie inunda curtile si casele oamenilor, mai ales acum in aceasta perioada de ploi foarte multe. Datorita faptului ca soseaua a fost ridicata foarte mult nivelul curtilor raminind la fel ,(mai ales partea dreapta a comunei cum vii dinspre Bucuresti), are de suferit foarte mult.

Canalele construite de cei care nu prea gindesc foarte mult cind vin cu asemenea idei sau proiecte, nu fac fata in cazul ploilor foarte abundente din ultima vreme,refulind in afara, apa intrind in curtile oamenilor. Masinile, autobuzele, tirurile nu fac decit sa amplifice aceasta situatie, aruncind in viteza apa care la fel sfirseste in curtile oamenilor...

Va garantez ca la ora actuala nici unul dintre acesti cetateni loviti de inundatie nu sint foarte fericiti de aceste trotuare, care ar trebui sa opreasca apa. S-a incercat sa se contacteze primarul comunei respective, insa ca intotdeauna cind se iveste o problema, omul acesta nu este de gasit.

Stie sa motiveze ca nu este vina lui ca drumul si trotoarele au fost construite asa de ceilalti,de parca cei care au inceput constructia nu au avut nevoie de nici o aprobare din partea primariei sa inceapa aceasta constructie, si deci el ca primar nu a trebuit sa semneze nici o decizie in acest sens.

Intr-un cuvint el nu stie de asemenea probleme care se intimpla la ora actuala, si care mai ales se repeta, aceste inundatii intimplindu-se si anul trecut. Faptul ca se alocheaza sumele de care mentionati in articol comunei Tartasesti, este total necunoscut cetatenilor din comuna. Cetatenilor din comuna li-i s-a spus ca proiectul nu este inca terminat tocmai din cauza lipsei de bani...

Ce s-a intimplat cu sumele mentionate de dvs. sau de ce nu s-a terminat acest proiect inca, probabil ca cei care manipuleaza aceste sume uriase de bani ar trebui luati la intrebari.

Oricum situatia cetatenilor din aceasta comuna este foarte neplacuta, creaza discutii si certuri intre vecini, deoarece fiecare familie, incearca sa isi protejeze casa, curtea, munca lor de o viata, aruncind apa ori inapoi pe sosea, ori pe trotuar. Aceasta actiune nu face decit ca apa sa ajunga in curtea vecinului care or procedeaza la fel ori risca sa fie mai inundat decit inainte....

Parerea mea este ca daca vreti intr-adevar un articol de actualitate sa trimiteti pe cineva la fata locului, care sa vorbeasca cu citiva din cetatenii acestei comune. Nici nu trebuie sa mearga foarte departe delegatul dvs. pentru ca doar la citeva case distanta de primarie se intimpla aceasta situatie cu inundatiile una dintre case fiind a rudelor mele.

Problema ingrijoratoare la ora actuala este apa potabila care la ora actuala este infectata. Sint o multime de persoane care sufera din aceasta cauza, nemaiputind folosi fintinile din curte, trebuie sa cumpere apa. Chiar daca inundatiile se vor opri, pentru ca ploile se vor opri, situatia apei potabile este inca o problema si va ramine asa o perioada de timp.

Ce v-a face acest primar in situatia asta?, nu cred ca ii v-a pasa prea mult ,tocmai pentru ca se pare ca nu il controleaza nimeni. Nu stiu ce relatii sau conectii are acest primar insa nu pare sa fie intimidat de critica sau de plingerile proprilor lui concetateni.

In incheiere asi dori sa aud un raspuns de la dvs. sau o sugestie mai bine spus, care ar putea ajuta acesti oameni din comuna Tartasesti. V-am scris acest mesaj tocmai pentru ca stiu ca oamenii din aceasta comuna nu se pot bizui pe ajutorul primariei, si vor trebui sa se descurce fiecare cum v-a putea.

Multumesc pentru aceasta oportunitate.

Cu sinceritate

Valentina