Calitatea apei de baut ramane principala problema in zonele din jurul capitalei, dupa ce cantitatile record de ploaie cazute in ultima saptamana au dus in unele locuri la cresterea panzei freatice.

Directorul Directiei Sanatate Publica din cadrul Ministerului Sanatatii, Rodica Costinea, a prezentat, pentru Radio Romania Actualitati, cateva recomandari pentru consumatori:

"Pentru locuitorii Capitalei, Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti a verificat apa potabila din Bucuresti si, pana la aceasta data, nu s-au constatat neconformitati in potabilitatea apei.

Primele recolte au fost facute din sistemul centralizat de apa potabila, iar in zonele unde exista si sisteme locale, adica fantani, s-a recoltat si din acea zona apa.

As face precizarea, pentru cei care folosesc aprovizionarea din sursele proprii, ca, daca zona este in pericol de inundare sau a fost inundata, sursa de apa trebuie verificata si cel mai sigur ar fi apa fiarta, si numai pe urma consumata.

In acest moment, nu exista o zona unde sa spunem ca apa este nepotabila, dar pentru siguranta recomandam acestor locuitori folosirea apei dupa ce ea este fiarta", a adaugat Rodica Costinea.