Comuna satmareana Craidorolt este in stare de soc. Teodor Poptile, in varsta de 56 de ani, consilier local PSD, presedinte al Consumcoop Craidorolt si ajutor de cantor la biserica ortodoxa din localitate, a fost arestat pentru pedofilie. El este acuzat ca a facut sex oral cu patru minori, dupa ce i-a imbatat la o crasma din comuna.

Daca, pana mai ieri, era un om de vaza in sat, Teodor Poptile este blamat acum de toata lumea. A fost dat afara din corul bisericii si risca

sa-si piarda si postul de consilier local, precum si pe cel de presedinte al Consumcoop. Teodor Poptile este acuzat de perversiuni sexuale, relatii sexuale cu persoane de acelasi sex si corupere de minori. Judecatoria Carei a emis saptamana trecuta un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele pedofilului.

Oamenii spun ca e homosexual

De la izbucnirea scandalului si pana la arestarea lui Poptile a trecut mai bine de o luna. Satenii spun ca procurorii au fost ingaduitori cu acesta pentru ca este consilier PSD.

Imediat dupa ce au fost depuse plangerile, Poptile a plecat la Timisoara pe motiv ca vrea sa se interneze, revenind doar dupa ce a fost citat la Parchet. Tot oamenii spun ca in comuna se stia ca Teodor Poptile este homosexual si ca isi racola de obicei partenerii la discoteca, unde era casier.

El ii agata pe cei care nu aveau bani de bilete, pe care ii lasa sa intre fara sa plateasca bilet daca ii satisfaceau poftele sexuale.

Satenii spun ca Teodor Poptile s-a stabilit in comuna in urma cu zece ani, dupa ce ar fi fost alungat din Calinesti-Oas tot pentru fapte similare. Sotia lui Poptile, Virginia, nu crede ca barbatul ei e homosexual si pedofil. „Nu le e rusine. Mi-au nenorocit familia. Credeti ca de 35 de ani de cand sunt cu el nu mi-as fi dat seama? Am avut doi copii cu un homosexual?", se intreaba femeia.

Colegii de serviciu si de partid refuza sa discute despre Teodor Poptile ori spun ca nu au vazut niciodata ceva suspect la seful sau colegul lor. Preotul Ioan Recsan spune ca Teodor venea in fiecare duminica la biserica si ca el a fost cel care s-a oferit sa fie, fara plata, ajutor de cantor.

„I-am interzis lui Teodor Poptile sa mai intre in biserica. Iertarea este de la Dumnezeu, dar nu pot sa-l mai las sa fie cantor", spune preotul.

Va fi exclus din PSD Craidorolt

Teodor Poptile a pierdut sprijinul politic din partea PSD, partid pe listele caruia fusese ales. Potrivit unui comunicat al PSD Satu Mare, conducerea organizatiei judetene a urmarit cazul consilierului local. Biroul Permanent al PSD Satu Mare si Comisia judeteana de arbitraj au recomandat organizatiei teritoriale luarea masurii de retragere a sprijinului politic, masura care a fost adoptata.

De asemenea, organizatia PSD din Craidorolt se va intruni luni pentru a discuta excluderea lui Poptile din partid.

"I-am interzis lui Teodor Poptile sa mai intre in biserica. Iertarea este de la Dumnezeu, dar nu pot sa-l mai las sa fie cantor." Ioan Recsan, preot

"Nu le e rusine. Mi-au nenorocit familia. Credeti ca de 35 de ani de cand sunt cu el nu mi-as fi dat seama? Am avut doi copii cu un homosexual?" Virginia Poptile, sotie.