Andra, care a ocupat locul al II-lea la sectiunea Interpretare, la Festivalul international Cerbul de Aur, nu va face o contestatie oficiala, asa cum a anuntat initial. Ea crede ca trebuia sa castige macar locul intai, daca nu cumva chiar Marele Trofeu. „Meritam macar locul intai", sustine cantareata.

„Toata lumea a zis ca lupta se duce intre mine si Linda. Atunci de ce membrii juriului m-au clasat doar pe locul al doilea?", se intreaba, retoric, Andra.

Ea nu a dorit sa faca nominalizari, insa considera ca juriul nu a deliberat corect.

„M-am saturat sa mi se spuna ca sunt prea mica si ca am timp sa castig trofee. Eram pregatita sa castig acum", explica Andra. „Voi participa la Cerb pana voi lua trofeul", afirma cantareata, care a mai castigat doua premii si la sectiunea Videoclip a festivalului.

Bilant de festival

Cerbul de Aur a plecat in acest an in Italia, desi castigatoarea, Linda, a spus ca jumatate ramane in Romania. „Mama mea este romanca, iar eu am venit de multe ori aici", a spus cantareata, supranumita Anastacia Italiei.

Exotica Vanessa Quai din Republica Vanuatu, a „zburat" 30 de ore pentru a ajunge la Brasov, insa a meritat, pentru ca ea a obtinut locul intai la interpretare. Olivia Lewis, din Malta, s-a clasat a treia, iar Giulia Nahmani (Israel) a castigat premiul de popularitate.

Capul de afis al festivalului a fost concertul sustinut de Joe Cocker, in prima seara a Cerbului. Batranul rocker a oferit o lectie de profesionalism in Piata Sfatului. Cei peste 5.000 de spectatori nu au stat o clipa jos si i-au cerut trei bisuri cantaretului, care a promis ca va reveni.

Seara moldovenilor a insemnat pentru O-Zone oportunitatea de a sustine concertul de adio, pentru fanii romani si basarabeni. Desi cei trei sustin ca a fost concertul de adio si ca nu se reunesc, O-Zone va mai avea cateva spectacole in Japonia.

Natalie Imbruglia, care a parasit Romania sambata la pranz, a cantat in seara de gala a festivalului si a continuat petrecerea in barul hotelului Aro, unde au avut loc „Noptile albe", pe care TVR nu le-a transmis in direct anul acesta.

Cantareata australianca impreuna cu sotul ei, muzicianul Daniel Johns, instrumentistii din trupa de acompaniament si restul staff-ului au petrecut mai bine de doua ore la Aro. Sticla de whisky a fost primita cu aplauze de echipa australiana si pupata indelung de Natalie.

Artistii si bandul care au cantat la Aro au fost pe placul cantaretei, care a aplaudat (ba chiar a fluierat cu degetele in gura) si a urcat pe scena sa danseze.

Lupta pentru audienta

Miercuri: TVR 1 a fost lider de audienta, la nivelul publicului urban, in intervalul de difuzare a Cerbului (20.21-22.28), cu un rating mediu de 7,5% si o cota de piata medie de 16,4%. Ceea ce inseamna aproximativ 803.000 de telespectatori.

Joi: Cerbul a condus din nou, atat la concurs (rating 9,8%, cota de piata 21,5%, 1.048.000 de telespectatori), cat si la recitalurile moldovenilor (rating 3,2%, cota de piata 21,8%).

Vineri: Seara de gala a fost urmarita de o medie de 1.017.000 telespectatori, la nivel urban. Cu un rating mediu de 9,5% si o cota de piata medie de 21,1%, Gala a fost lider de audienta in intervalul 20.22-22.21.

Sambata: Seara de folclor a avut, in cele doua parti ale sale, o medie de 1.344.000 de telespectatori, ceea ce corespunde unui rating mediu de 12,5% si unei cote de piata medii de 36,6%.