"Ciinii" si-au asigurat succesul dupa o prima repriza de vis in care au marcat de patru ori

In Stefan cel Mare repriza a doua cu Everton pare sa nu se fi ispravit. Acelasi uragan naprasnic, aceleasi dezastre in liniile inamice. Patru goluri atunci, in poarta lui Nigel Martyn, in repriza secunda. Patru aseara, dar in primul act. Nefericitul Danut Coman driblat fara mila la trei dintre reusite.

Au facut asta Grigorie, Bratu si Zicu, descotorositi cu mare usurinta, de fiecare data, de umbrele lor visinii.

Intr-adevar, umbre. Stafii, fantome, naluci, cum vreti! Ingrijoratoare prestatia defensivei giulestene, mai ales ca joi, sub Pod, vin Kuyt, Castelen sau Kalou.

De fapt, filmul prost care a rulat la Cinema Giulesti s-a rupt la 2-0, atunci cind Marius Constantin, un prieten nedespartit al cartonasului rosu, a fost eliminat pentru o lovire cu cotul. Balaj n-a scapat prilejul sa-i arate drumul spre vestiare, desi lovirea nu e clara.

Dar, la scorul asta, ce mai conteaza? Paradoxal e faptul ca la 1-0 Rapidul a cam dominat vreo 20 de minute, a avut si citeva ocazii, dar Daniel Niculae, Nae Constantin, Buga si Ilyes au ratat. Sau Gaev a rezolvat, bielorusul intervenind excelent in doua situatii.

Pase lungi ale mijlocasilor, executii rafinate ale oamenilor din fata. Asta e desenul lui Dinamo, un fel de Brazilie in jocul careia subrezeniile apararii nu se vad, pentru ca atacul preseaza continuu. Nu e Niculescu.

Si ce daca? Zicu joaca virf la fel de bine cum isi face treaba la mijloc, iar Plesan sparge gheata, marcind primul gol de cind a venit din Banie.

Despre visinii ce-ar mai fi de zis? Ca garda pretoriana a lui Maftei doarme in cizme, Buga mimeaza viata, iar cel mai tehnic jucator al echipei, Vasilache, omul care a adus lumina inclusiv la Rotterdam, freaca tusa.

Joaca, in schimb, cei doi Constantin si Maftei, care trebuie declarat monument al naturii, pentru ca e ultimul libero in viata.

"Balaj ne-a urmarit"

Eliminat in minutul 35 dupa un presupus cot aplicat in figura lui Bratu (foto), rapidistul Marius Constantin a atacat vehement decizia arbitrului. "Nu l-am lovit pe dinamovist, stiam ca e in zona mea si am incercat sa protejez mingea.

Nu stiu de ce domnul Balaj a mai bagat cartonasul in buzunar, trebuia sa arbitreze cu el in mina, atit de des l-a scos". Rapidistii au mai spus ca arbitrul i-a pindit: "Pina in minutul 25 a dat cartonase tuturor celor 3 fundasi centrali, apoi ne-a pindit".

Dupa final, Razvan Lucescu l-a cautat pe observatorul Nicolae Grigorescu: "Am vazut reluarea si nu se observa nimic la faza cu Marius Constantin". "Sa stii ca merita rosu numai pentru faptul ca a facut un astfel de gest cind mingea nu se juca in zona aceea", a replicat Grig. y Radu Oprisan

Coman catre Bratu: "Te omor!"

Dupa o patrundere in careul rapidist, la scorul de 2-0, Florin Bratu l-a atacat cu piciorul inainte pe portarul Rapidului, Danut Coman. Goalkeeperul giulestean, recunoscut ca fiind foarte calm, l-a luat de git pe atacantul "ciinilor" si i-a spus: "De ce intri asa, ma, ca te omor!?".

Fostul golgeter rapidist l-a injurat apoi pe arbitrul Balaj, caruia i-a reprosat ca nu l-a eliminat pe Coman in urma acestei faze. / Radu Oprisan

Rapidistii acuza: "Balaj ne-a urmarit"

La pauza, in drum catre vestiare, rapidistii vorbeau intre ei si comentau faptul ca toti fundasii centrali rapidisti au primit cartonase galbene pina in minutul 25. "Balaj ne-a urmarit, e clar!", s-au plins elevii lui Razvan Lucescu.

Eliminat in minutul 35 dupa ce arbitrul a apreciat ca l-a lovit pe Bratu, Marius Constantin a declarat la pauza: "Nu l-am lovit, am ridicat un pic mina sa ma protejez. Oricum, nu inteleg de ce domnul Balaj mai baga cartonasul in buzunar, trebuia sa-l tina in mina la cit de des ni l-a aratat!". / Radu Oprisan

Suporterii s-au batut in fata stadionului

Cele doua galerii s-au incaierat chiar inaintea partidei, pe soseaua Stefan cel Mare.

Venind dinspre Giulesti, rapidistii au fost "intimpinati" in fata stadionului de 30-40 de dinamovisti, cele doua grupuri de suporteri provocind un scandal in care s-au impartit pumni si picioare, curmat la interventia fortelor de ordine. / Valentin Damian

Incidente cu fani rapidisti dupa Dinamo - Rapid

Galeria echipei Rapid a aprins trei fumigene si a incercat sa dea foc la scaunele din sectorul de tribuna al stadionului din Soseaua Stefan cel Mare unde au fost amplasati la meciul cu Dinamo, scor 2-5, din etapa a VII-a a Diviziei A. Pompierii prezenti la stadionul Dinamo au reactionat udandu-i pe suporteri.

De asemenea, rapidistii au aruncat cu diferite obiecte si cu scaune in jandarmi, insa acestia nu au ripostat. Directorul executiv Cristian Borcea si presedintele Ioan Becali au traversat terenul spre vestiare, iar suporterii giulesteni i-au injurat, moment in care Cristian Borcea le-a aratat tabela.

Gestul acestuia i-a enervat si mai tare pe rapidisti, care au scandat: "Borcea si Becali, homosexualii".

Bannerele celor doua galerii

Galeria echipei Dinamo a afisat urmatoarele bannere: "Vrem decizii in tribunale, nu in comisii disciplinare", "Intotdeauna va tintim si mereu va nimerim", "Cand vedeti abecedare, fugiti cat puteti de tare".

De asemenea, suporterii dinamovisti au afisat un steag mare, pe care era reprezentata o pista de popice, cu popicele in alb- visiniu, reprezentand suporterii Rapidului, iar pe bila in rosu scria PCH (de la Peluza Catalin Haldan): DIN-X, RAP-0. Galeria formatiei Rapid a afisat urmatoarele bannere: "Scurtcircuit de idei, rescrieti datele.

Reorientati-va spre Italia, cautati altele", "Din banii scosi din butelii, zece la suta merg la coregrafii", "Oscarurile le-ati luat, cand de-a ultrasii v-ati jucat?", "Daca ultras inseamna doar bani, va lasam pe voi...Noi ramanem golani", "SRL, SA, SC, sunteti toti de la A la Z" si un banner pe

care era reprezentata o pagina de internet a fanilor dinamovisti ce prezenta eroare.