In septembrie Clujul se alatura marilor orase din Romania conectate la programele Radio Delta RFI, filiala romaneasca a Radio France Internationale.

Capitala universitara a Transilvaniei se va afla astfel alaturi de Bucuresti, Iasi si Craiova in „clubul Delta RFI". Emisiunile non stop ale ramurii din Romania a celui mai important post de radio international de pe continent vor putea fi asultate aici pe frecventa de 91,7 FM.

Lansarea oficiala are loc in zilele de 29 si 30 septembrie, astfel:

 Joi, 29 septembrie, ora 20:00, Casa Studentilor – Concert sustinut de Iris si Luna Amara.

 Vineri, 30 septembrie, ora 17:00, Clubul Diesel – primul Forum al Informatiei in Cluj.

Doua din trupele cele mai reprezentantive ale pop-rock-ului romanesc, IRIS si Luna Amara ilustreaza totodata si una din directiile muzicale promovate la Delta RFI. In programele postului, informatiile si muzica se imbina sub semnul actualitattii si al cunoasterii diferitelor orientari ale repertoriului european.

Forumul Informatiei este un proiect european initiat de Radio France Internationale. O data pe luna, intr-o cafenea sau intr-un restaurant se tin reuniuni informale unde se discuta teme de actualitate, asa cum la Paris si in alte orase franceze functioneaza „cafenele filozofice".

Aceste dezbateri reprezinta o modalitate de a transfera intr-un spatiu public de proximitate si nepretentios temele de actualitate nationala si europeana tratate de jurnalisti.

Tema primului Forum al Informatiei desfasurat la Cluj este „Regionalizare vs. centralizare?", in perspectiva aderarii Romaniei la UE. Vor participa la discutii personalitati ale vietii publice din Cluj si jurnalisti din Bucuresti si Paris.

Forumul se va desfasura in prezenta Excelentei sale, Hervé BOLOT, Ambasadorul Frantei in Romania si a lui Jean-Claude BENOIST – Director general RFI.

Ca filiala a unui mare radio international, Radio Delta RFI doreste sa fie la Cluj, ca si la Bucuresti, Iasi sau Craiova, o alternativa, o sursa de informatii demna de incredere, intr-un peisaj populat in mare parte de radiouri muzicale.

Radio Delta RFI poate fi receptionat in Bucuresti pe 93,5 fm, in Iasi pe 97,9 fm, la Craiova pe 94,0 fm si de acum la Cluj pe 91,7 fm.