Noul model Dacia Logan pe motorina poate fi testat de joi, 29 septembrie. Acest model poate fi comandat, insa primele masini vor fi livrate din 4 octombrie.

Loganul Diesel, se va gasi in 3 variante de echipare – la 7270, 7970 si 8670 de euro, modelul Laureate, cel mai scump avind si aer conditionat.

In medie, pretul e mai mare cu aproximativ o mie de euro, iar service-ul va fi mai scump cu aproximativ 300 de euro pe an fata de Logan-ul pe benzina. Banii se recupereaza insa, sustin oficialii Dacia, citati de Delta RFI, prin economia de carburant.

Motorul Diesel euro 3 – facut in Spania, consuma 4,3 litri la suta de km la drum lung, si 5,8 in oras… economia fata de celelalte modelele fiind de 2 litri la fiecare suta de km.

Reprezentantii Dacia se asteapta la un nou succes. Directorul Francois Fourmont a cerut inginerilor de la Colibasi ca in cel mai scurt timp, intre 20 si 50 la suta din Capacitatea de productie sa poata face Logan Diesel.

De la 1 ianuarie anul viitor, acest model va merge si la export. Din 29 septembrie si pina in 3 octombrie – toate magazinele Dacia din Romania vor face teste de conducere gratuite cu Loganul diesel.