"Sex Traffic", productie in care joaca actrita romanca Anamaria Marinca, a fost desemnat cel mai bun film de televiziune la categoria Drama TV in cadrul celei de a 57-a editii a Prix Italia.

Filmul "Sex Traffic" a fost difuzat de Channel 4 din Marea Britanie. Pentru rolul din acest film, Anamaria Marinca a castigat, anterior, premiul BAFTA la categoria "cea mai buna actrita".

Printre cele 92 de productii inscrise la sectiunea productii de televiziune, se numara si trei productii ale TVR-ului. "Drum spre infinit-Constantin Brancusi", regia Cristian Amza, dupa un scenariu de Razvan Teodorescu, a candidat la categoria Documentar TV-Cultural.

La categoria Spectacole, TVR a inscris in concurs productia in limba maghiara "Marele model", regizata de Edith Kacso. De asemenea, TVR a inscris la sectiunea "Cel mai bun spectacol-documentar de arta" productia "Cu ganduri si cu imagini...", regizata de Liviu Ciulei.

Prix Italia, organizat de RAI, este unul dintre cele mai vechi festivaluri internationale ce premiaza cele mai bune productii de televiziune, radio si web, la patru categorii: drama, documentar, spectacol si muzica.