Presedintele Traian Basescu sustine ca principalul obiectiv este integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Seful statului a facut aceste declaratii, luni, la masa rotunda "Construirea unei platforme pentru o dezvoltare solida", organizata la Bucuresti, de compania Economist Group.

Seful statului a precizat ca Romania trebuie sa adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, subliniind ca, incepand cu acest an, tara noastra va reveni in randul statelor civilizate ale Europei. "Voi incerca sa fac din Romania o tara europeana ce va mentine relatii bune pe plan transatlantic", a adaugat presedintele Basescu.

Totodata, seful statului a subliniat importanta care trebuie acordata investitiilor straine din tara noastra, facand referire si la studiul intocmit de Banca Mondiala, care evidentiaza Romania ca fiind una din tarile cu cel mai prielnic mediu de afaceri din randul tarilor europene.

Din punct de vedere al politicii interne, Traian Basecu a declarat ca reformele intreprinse in domeniul justitiei trebuie continuate pana in momentul in care influenta politica in acest domeniu va fi nula.

Un alt subiect fierbinte pe care seful statului l-a abordat, tine de finalizarea privatizarilor CEC si BCR, dar si a companiilor de utilitati.

Traian Basescu a evidentiat pozitiv efectele pe care le-a avut introducerea cotei unice de impozitare, dar a subliniat necesitatea reformarii sistemului de asigurari sociale in conditiile in care tara noastra a beneficiat de o crestere economica sustinuta.