In urma neintelegerilor dintre Holdingul Tiriac si organizatorii Salonului International de Automobile Bucuresti, zece marci de automobile nu vor fi prezente la SIAB.

La aceasta editie nu vom putea vedea o serie de marci de prestigiu la SIAB. In urma unor neintelegeri, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Hyundai, Mazda, Smart, Ford, Mitsubishi, Jeep si Chrysler si-au prezentat modelele in cadrul unui parc auto construit in fata Palatului Parlamentului.

Organizatorii SIAB nu au putut, din lipsa de spatiu, sa indeplineasca cererile Tiriac Auto. Acestia au oferit 2.500 de metri patrati, fata de cei 3.700 ceruti.

110 modele

In total au fost prezente 110 modele de masini. De la micul Smart pina la Maybach 62 in valoare de 500.000 de euro. Evenimentul auto realizat in Piata Constitutiei, desi nu a fost anuntat ca atare, s-a dorit a fi un concurent pentru SIAB.

Construita in timp record, zona de prezentare, in cei 3.500 de metri patrati a avut o parte in aer liber, cu o serie de facilitati, si o zona acoperita, realizata ca un showroom imens in care fiecare marca prezenta a avut locul ei. In zona neacoperita s-a realizat un parc, o zona pentru copii, una pentru autoutilitare si o zona off-road. Aceasta ultima zona a fost un punct principal de atractie.

Pe un traseu improvizat de trial, modele ca Jeep Grand Cherokee, Mercedes ML si noul Discovery 3 si-au etalat talentele de specialisti ai traseelor montane.

Aglomeratie de prestigiu

In cadrul zonei acoperite fiecare marca si-a expus linia de modele. Cea mai mare aglomeratie era la marcile de prestigiu, Land Rover, Mercedes si Jaguar. Insa daca la Hyundai sau Ford oricine se putea urca in masinile prezentate, la Jaguar si Mercedes acest lucru nu era posibil.

Ramine un mister de ce oricine se putea testa un Range Rover de 100.000 de euro, dar nu si un Smart ce costa de sase ori mai putin si aproape ca incape in portbagajul SUV-ului britanic. Mercedes a expus, printre altele, un CLS 55 AMG de 476 de cai-putere si un roadster SL 65 AMG de 612 cai-putere si 180.000 de euro CIP.

Atractia principala la standul producatorului german a reprezentat-o insa noua Clasa S, nava amiral a flotei Mercedes. Jaguar, marca intrata de curind pe piata autohtona, a adus la Bucuresti exoticul XJ 220.