Pentru prima data in istoria terorismului islamic a fost difuzat astazi pe internet un jurnal de stiri al retelei al-Qaida, informeaza site-ul italian www.adnkronos.com. Numit "Vocea califatului'' ('Sout Al-Khalifa'), buletinul este prima incercare a retelei teroriste islamice de a-si produce propriile stiri.

Editia de astazi a avut 16 minute si toate caracteristicile unui adevarat jurnal de televiziune asemanator cu al canalului din Qatar, Al-Jazeera.

Prezentatorul este un barbat cu fata acoperita care citeste stirile avand alaturi Coranul. Potrivit acestuia, jurnalul va fi saptamanal si va contine atat imagini video cat si fragmente audio. La inceput personajul prezinta titlurile editiei. Primul buletin, de astazi, a cuprins subiecte ca retragerea din Gaza, revendicarea unor atentate din Bagdat ale al-Qaida.

Calupurile de stiri sunt intrerupte de momente publicitare. Jurnalul prezentat astazi de al-Qaida s-a referit si la ravagiile produse de uraganul Katrina, SUA numit de prezentator "o pedeapsa divina pentru America".