Numarul doi in ierarhia organizatiei Al-Queda din Irak, Abu Azzam (foto), a fost ucis, a declarat o sursa de la Departamentul american al Apararii, fara a oferi alte detalii, informeaza CNN. Trupele irakiene si americane au lansat o serie de raiduri in ultimele saptamani, menite sa anihileze celulele Al-Queda din Irak, condusa de teroristul iordanian Abu Musab al-Zarqawi.

Reteaua Al-Queda a difuzat, luni, in premiera in istoria terorismului islamist, un jurnal de actualitati pe Internet, intitulat "Sout Al-Khalifa" ("Vocea califatului"), informeaza agentia italiana de presa Adnkronos, citata de Mediafax.

Filmarea, cu o durata de circa 16 minute, a fost publicata pe Internet sub denumirea "Global Islamic Media's Special Channel" ("Canalul media special al islamistilor din intreaga lume") si prezinta toate caracteristicile unui jurnal de actualitati, dupa modelul celor de la televiziunea Al-Jazeera.

Prezentatorul era un barbat cu chipul acoperit, avand alaturi de el o pusca kalasnikov si o copie a Coranului. Conform afirmatiilor acestuia, telejurnalul urmeaza sa fie transmis saptamanal si va beneficia de imagini filmate si de inregistrari audio.

In deschiderea editiei, prezentatorul a citit titlurile zilei: "Gaza a fost eliberata, o mare victorie". "Din Irak: Abu Musab al-Zarqawi proclama inceputul razboiului vindicativ al sunnitilor". "Uraganul Katrina: inceputul unui atac divin".

Cindy Sheehan, simbolul miscarii americane care se opune razboiului din Irak, a fost arestata luni, in plina zi, in timp ce protesta in fata Casei Albe, relateaza Mediafax. Cindy Sheehan, mama unui soldat mort in Irak, cea care a initiat miscarea de protest fata de razboi, a fost arestata si imbarcata intr-o masina a politiei. Fortele de ordine au arestat alte 150 de persoane adunate in fata Casei Albe.

Seful NATO, la Bagdad

Secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a inaugurat, ieri, la Bagdad, Cartierul General al misiunii de formare initiata de Organizatia Nord-Atlantica in Irak. Scheffer a asistat la ceremonia de inaltare a drapelului Aliantei Nord-Atlantice in fata Cartierului General, responsabil cu un program de formare a ofiterilor irakieni.

Cartierul General este amplasat in Zona Verde, o regiune protejata, amplasata in centrul capitalei irakiene, unde se afla ambasada SUA, a Marii Britanii si Guvernul irakian. Scheffer le-a spus ofiterilor NATO ca misiunea lor are o mare importanta "pentru aceasta tara si pentru dezvoltarea institutiilor democratice ale acesteia".

"Inaltarea drapelului NATO este semnul ca ne aflam pe calea cea buna", a adaugat secretarul general al Aliantei, care a fost insotit de comandantul-sef al fortelor organizatiei, generalul James Jones. Birourile misiunii NATO in Irak, amplasate, pana in prezent, in sediul Ambasadei americane, au fost mutate in cladirea fostului Centru cultural din Bagdad. (I.C.)