Informatie, divertisment, instrument de business si de conexiune cu viata sociala. Surfing online, televiziune, muzica, e-mail, aplicatii speciale, camera digitala, instrument de plata. In mai putine cuvinte, telefon mobil.

Ocupa un loc prioritar pe lista instrumentelor de comunicare iar inovatiile de pe acest segment justifica atasamentul logic si emotional care se instaleaza in raport cu acesta, indiferent de generatia din care face parte. Producatorii din domeniu cauta sa simplifice si sa eficientizeze activitatile cotidiene ale utilizatorului, incorporandu-i aplicatii multiple.

Functionalitatea si pretul raman primordiale in procesul de achizitie a unui nou telefon mobil, iar design-ul simplu si practic e preferat celui modern, futurist, inovativ, in culori vibrante, confirma un studiu efectuat de Siemens. Produsele lansate in vara si toamna acestui an au, dincolo de performante tehnice deosebite, caracteristici puternic emotionale.

Telefoane mobile dedicate femeilor

In general, femeile isi doresc un telefon mobil distinct, elegant, care sa iasa in evidenta prin design. Cel mai important factor pentru ele, insa, este cel de a ramane in contact permanent cu oamenii care conteaza.

La inceputul verii, Siemens a lansat editia limitata SL65 Escada RockinA’ Rio, un telefon mobil creat pentru flirt, cu design inspirat de aroma exotic-seducatoare a parfumului de la casa Escada.

Modelul SL65 are reflexe roz, auriu si violet, iar detaliile ii dau nota de lux, prin cele cele trei pandantive din perle de apa dulce si margele din argint, alaturi de logo-ul din argint placat cu pietre de zirconiu. Dincolo de design, produsul are camera video VGA integrata, cu video MMS, ecran de 65.536 culori, tri-band, aplicatii GPRS, Java, jocuri 3D si organizator. Pretul fara TVA: 749 E.

Spre sfarsitul sezonului cald, HAT a lansat telefonul mobil Samsung SGH-E530, creat pentru buna dispozitie a femeii moderne si pentru completarea stilului ei personal. In premiera, terminalul se remarca printr-un design compact si colorat, dotat cu meniu special dedicat femeilor si aplicatii multimedia.

Designul sau deosebit, rotunjit si compact se potriveste cu personalitatile dinamice si optimiste. Noul E530 indeplineste cu succes functia de camera foto sau video, de MP3 player si de organizator. In premiera, interfata cu utilizatoarele se realizeaza prin intermediul unor functii inovatoare, dedicate, prin intermediul meniului A„Viata unei femei".

Utilizatoarele au la dispozitie un calculator care stabileste greutatea ideala si numarul de calorii care trebuie consumate, ca si functia Shopping List. De asemenea, Samsung SGH-E530 ofera posibilitatea de a inregistra pana la o ora de mesaje tip memo vocal, precum si facilitati business, ca sincronizarea cu calculatorul, e-mail, vCard & vCalendar sau conectare USB si Bluetooth.

Are doar 85 de grame si poate fi gasit in doua variante de culori pastelate - roz (lavender pink) si bleu (oasis blue).

Telefoane mobile seria A

Siemens a lansat o noua serie de telefoane clasa A, si anume AX75, A75 si A70. Modelul A70 se adreseaza in special celor care folosesc masiv serviciile de voce ale unui telefon GSM. In ciuda micilor dimensiuni si a doar celor 78 de grame, A70 rezista unei convorbiri fara oprire de pana la cinci ore sau pana la 12 zile in modul standby.

Poate fi folosit oriunde in lume, fiind dotat cu Tri-band, deci functioneaza pe toate retelele GSM disponibile. E potrivit pentru chat, prin functiile SMS si EMS, prin functia integrata de asistenta la tastare T9 si prin proiectarea ergonomica a tastelor. Modelul este disponibil in doua culori, argintiu "pebble" si albastru inchis "palladium".

Telefonul Siemens A75 este mai performant decat fratele sau mai mic, A70. Ecranul cu 4.096 de culori, functiile Mobile Internet Acces, WAP si GPRS satisfac nevoi suplimentare de comunicare. O surpriza placuta este handsfree-ul incorporat. Este disponibil in culorile albastru "atlantic" si argintiu "polar".

Ultimul model din seria A este Siemens AX75, care cantareste cu doua grame mai putin decat celelalte modele, dar are ecran mai mare, cu 65.000 de culori. Bateria rezista la cinci ore de convorbiri si se incarca complet in numai doua ore, oferind astfel o autonomie de invidiat.

Memoria interna de 1,5 MB e suficienta pentru stocarea de fotografii, care pot fi preluate cu ajutorul unei camere VGA optionale, atasabila usor telefonului. In plus fata de GPRS si CSD, AX75 mai ofera si aplicatii JAVA, care pot fi descarcate de pe internet sau transferate de pe calculator.

Modelul vine livrat impreuna cu un CD, continand un program de personalizare a telefonului, utilizatorul reusind astfel sa sincronizeze calendarul acestuia cu cel al calculatorului. Telefonul Siemens AX75 este disponibil in culorile bleu "ice" si crem "stone".

Tot in aceasta toamna, Siemens Communications a lansat telefonul mobil Siemens SF65, mix intre o camera digitala de inalta calitate si un telefon mobil dotat cu caracteristici tehnologice de ultima ora.

Camera digitala integrata de 1.3 megapixeli, ecranul fotografic pivotant tip swivel de 65.000 de culori, zoom-ul optic 4x fac din SF65 un martor al noii dimensiuni pe care o capata telefonul mobil in acest secol al progresului.

Telefonul dualband de tip clamshell, o data deschis prin simpla rasucire cu 180 de grade a ecranului si inchiderea clapetei, se transforma intr-un aparat foto elegant de inalta rezolutie, SXGA.

Telefonul e lansat in culoarea Polar White, finisajul fiind lucios, elegant si distinct la atingere. In septembrie 2005, SF65 va fi disponibil si in varianta Onyx Black, Siemens obisnuindu-si deja consumatorii cu astfel de restilizari. Pretul telefonului fara conectare e estimat la 400 $ +TVA.