"Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, si "Va, vis et deviens", in regia lui Radu Mihaileanu, participa la Festivalul International de Film de la Vancouver, care se desfasoara incepand de joi pana pe 14 octombrie.

Ambele filme vor avea parte de cate doua proiectii si vor fi prezentate intr-o sectiune intitulata "Cinema of Our Time", ce include cele mai bune productii noi din intreaga lume.

Cea de-a 24-a editie a festivalului cuprinde peste trei sute de filme de lung si scurt metraj. Evenimentul se va deschide cu "Water", al realizatoarei indo-canadiene Deepa Metha, si se va inchide cu filmul castigator al Palme d'Or la Cannes, "L'Enfant", in regia fratilor Dardenne.

Filmul lui Puiu, a castigat premiul sectiunii Un certain regard la Cannes si a luat, printre altele, premiul publicului la TIFF-ul clujean, Marele Premiu la Alba Regia si Motovun, precum si doua trofee la Copenhaga.

La acelasi festival din Danemarca, co-productia franco-israeliana a regizorului de origine romana Radu Mihaileanu a obtinut Lebada de aur pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu.