Cristian Diaconescu, fost ministru de Justitie, o sfatuieste pe succesoarea sa, Monica Macovei, sa nu foloseasca la Bruxelles argumentul celor 40 de dosare de mare coruptie "disparute".

"Sper sa nu fie suficient de naiva sa se duca la Bruxelles sa spuna ca au fost 40 de dosare si ca acum nu le mai au, ca nu stiu ce au facut astia cu ele. Daca se duce cu argumentul asta pierde", a afirmat Diaconescu in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix.

Cristian Diaconescu sustine ca informatia referitoare la cele 40 de dosare de mare coruptie i-a fost furnizata de Ioan Amarie, fostul sef al PNA, despre care nu crede ca ar fi avut "motive sa ma minta".

"Dar stiu ca fata de aceste dosare se puteau lua foarte multe masuri in aceste 9 luni, de scoatere de sub urmarire penala, de neincepere a urmaririi penale, de trenarea urmaririi penale", este explicatia data de Cristian Diaconescu fata de acuza adusa de Monica Macovei intr-o alta emisiune Romania la Raport, ca domnia ar trebui sa stie ce s-a intimplat cu respectivele dosare.

In prima conferinta de presa organziata dupa preluarea functiei de procuror general al PNA, Daniel Morar a afirmat ca din cele 40 de dosare mai exista acum doar 4-5.