Curtea de apel Bucuresti decide astazi, daca pedepsele cu inchisoarea ale lui Miron Cozma vor fi contopite intr-una singura. In cazul unei decizii favorabile, liderul minerilor ar putea scapa fara sa mai faca inchisoare.

Miron Cozma impreuna cu inca 3 condamnati in procesul mineriadei de la Costesti si-au petrecut noaptea de miercuri dupa gratii. Ei au fost ridicati aseara de politisti in urma deciziei Inaltei Curti de casatie si Justitie de a mentine sentinta de 10 ani hotarita de judecatorii curtii de apel in acest dosar.

Alti doi fosti colegi de lupta sindicala, condamnati impreuna cu fostul lider al minerilor, sunt cautati de politie pentru a fi adusi in inchisoare. Unul dintre acestia, Romeo Beja, va fi urmarit prin Interpol, intrucit el a parasit tara pe la nadlac , in luna aprilie a acestui an.

Sansele ca Miron Cozma sa fie curind pus in libertate sunt mari, crede aparatorul sau, intrucit el a fost deja gratiat de fostul presedinte ion Iliescu. Avocatul care il reprezinta va cere astazi curtii de apel sa contopeasca cele doua pedepse, cea pentru care a fost deja iertat si aceasta primita ieri.

Potrivit legislatiei penale atunci cand o persoana are doua condamnari pentru fapte similare, pedepsele se contopesc si este executata pedeapsa cea mai mare, din care cozma a facut deja mai mult de o treime, ba chiar a primit si clementa prezidentiala.