Omul de afaceri Ion Tiriac a cistigat, prin intermediul Asociatiatiei Wild Boar, pe care o controleaza, licitatia pentru gestionarea fondului de vanatoare de la Balc, pe o perioada de 10 ani.

Este vorba despre fondul pe care a avut loc masacrul din luna ianuarie a acestui an, la o vinatoare la care au participat ex-premierul Nastase si reprezentantii citorva companii straine.

La licitatia desfasurata joi au mai participat AJVPS Zimbrul Bucuresti – controlata tot de Tiriac, si AJVPS Bihor. Directorul AJVPS Bihor, Ion Silaghi, a declarat pentru Hotnews.ro ca licitatia a fost corecta si ca nu va depune contestatie.

Asociatia Wild Boar a cistigat licitatia cu suma de 859.860.000 de lei vechi, suma ce va fi platita anual. Fondul de vanatoare de la Balc se intinde pe o 10.000 de ha, in interiorul acestuia existand un tarc de 1.300 hectare.

Directorul AJVPS Bihor, Ion Silaghi, ne-a declarat ca asociatia pe care o conduce nu s-a putut masura cu ceilalti doi competitori, suma pe care acestia o vor plati fiind imensa. Silaghi a mai spus ca nu va depune contestatie, fapt ce va duce la validarea licitatiei in cinci zile.

Recistigarea domeniului de la Balc este a doua mare victorie obtinuta de Tiriac in ultima saptamina, dupa achitarea fiului sau, acuzat de posesie si consum de droguri.