Abilitatea Opozitiei de a prelungi la nesfarsit dezbaterile asupra modificarii Regulamentului Camerei ii forteaza pe liberali sa se gandeasca la solutii extreme, care, pana nu de mult, erau respinse cu fermitate de conducerea partidului.

Deputatul PNL Cornel Stirbet este adeptul solutiilor radicale: ,Incercarea de schimbare a lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu este o actiune politica si, daca nu vom reusi acest lucru, nu exista o alta solutie decat cea a anticipatelor, pentru a se impune vointa electoratului, care a optat pentru o anumita majoritate parlamentara", a spus Stirbet.

El a subliniat, totusi, ca este vorba despre o opinie personala, impartasita si de alti liberali, si ca nu va ezita sa o propuna forurilor de decizie ale PNL.

Incercand sa-si justifice ideea, total opusa pozitiei premierului Calin Popescu Tariceanu, deputatul liberal a folosit in mai multe randuri argumentul vointei poporului, care trebuie impusa cu orice pret si la conducerea legislativului.

Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera, Crin Antonescu, a simtit nevoia sa ofere o interpretare proprie a declaratiei lui Stirbet.

"Sunt trei solutii pentru rezolvarea acestei situatii: sa reusim pe calea normala, prin aplicarea Regulamentului, sa impunem o vointa a majoritatii si sa schimbam presedintele - lucru care nu prea se poate; alegeri anticipate sau, ca la noi la nimeni, sa facem un guvern al minoritatii si sa asistam la dilema domnului Nastase, daca vrea sa fie prim-ministru, presedinte de Camera sau amandoua", a spus Crin Antonescu.

El a mai avut grija sa arate ca PNL nu regreta renuntarea la anticipate si ca decizia premierului a fost corecta. Presedintele Traian Basescu a declarat, la inceputul saptamanii, intr-o conferinta pe teme economice, ca actuala putere nu mai poate aduce in discutie subiectul alegerilor anticipate inainte de 1 ianuarie 2007.

"Momentul potrivit a fost pierdut. Am fost un suporter al acestei idei, dar acum trebuie sa merg mai departe si sa depasesc acest moment", a afirmat presedintele.