In topul preferintelor consumatorilor de droguri din Romania, ecstasy si heroina ocupa primele locuri, fiind cele mai cautate droguri, a declarat, ieri, chestorul Eugen Corciu, adjunct al sefului IGPR. Acesta a precizat ca inca de la inceputul anului s-a constatat o crestere a traficului cu comprimate ecstasy si heroina.

"In primele noua luni ale acestui an, numarul confiscarilor de droguri a crescut de sapte ori. Aceasta nu inseamna ca a crescut cantitatea de stupefiante consumate, ci gradul de penetrare a gruparilor infractionale de catre politisti", a subliniat chestorul Corciu.

Capturi-record de droguri

Dupa un an de zile de actiuni menite a penetra o retea de traficanti de stupefiante din Capitala, politistii antidrog si procurorii bucuresteni au reusit sa-i prinda, confiscand de la acestia droguri in valoare de peste 10.000 euro.

Drogurile, respectiv cocaina, ecstasy si MDMA-cristal, proveneau din Ungaria si Olanda si erau destinate diversilor consumatori din Bucuresti, in special celor care frecventau cluburile de noapte bucurestene. Politistii au organizat o actiune cu forte marite in zona cartierului Vitan, in urma careia Lucian I.

a fost prins in flagrant, in timp ce incerca sa comercializeze 8,64 grame cocaina si 45 de comprimate ecstasy cu logo-ul ,Armani" cu 100 de euro gramul de cocaina si 500.000 lei comprimatul de ecstasy. In urma perchezitiiei domiciliare, in garajul folosit de Lucian I.

au fost gasite alte 500 de comprimate de ecstasy cu acelasi logo si 64,84 grame de MDMA-cristal, care ar valora pe piata intre 50 si 60 de dolari gramul. In aceeasi zi a fost prins in flagrant si Andrei R., 24 de ani, avand asupra sa o suta de comprimate de ecstasy cu logo-urile ,Armani" si ,Flower".

"Valoarea totala a drogurilor confiscate ar fi de aproximativ 10.300 de euro", a precizat chestorul Corciu. Si in judetul Caras-Severin a fost facuta o captura-record de ecstasy. Este cea mai mare captura de pastile de ecstasy din Romania din acest an. S-au descoperit 8.200 de comprimate intr-o padure.

Comprimatele erau stantate cu imaginea unui diamant, iar pe pungi era inscris cuvantul ,Diamond". Unul dintre membrii retelei, C. Calin, 30 de ani, din Timisoara, a fost prins in flagrant, in data de 22 septembrie, in timp ce incerca sa vanda 200 de pastile de ecstasy, iar acum este cercetat penal pentru trafic cu droguri.