ANRC propune revizuirea conditiilor de acces la bucla locala

de     Agora News
Vineri, 30 septembrie 2005, 0:00ANRC propune modificarea Ofertei de Referinta pentru accesul la bucla locala (ORA), acordand industriei posibilitatea evaluarii si exprimarii opiniei asupra tarifelor practicate de Romtelecom pentru serviciile conexe furnizarii accesului neconditionat la bucla locala si detaliind conditiile in care furnizorii alternativi pot beneficia de acces la bucla locala.

"Proiectul supus astazi spre consultare constituie un pas esential in imbunatatirea si sustinerea cadrului favorabil dezvoltarii si diversificarii continue a ofertei de servicii de Internet in banda larga si telefonie.

Pana in prezent, un numar de 11 furnizori au incheiat deja acorduri de acces la bucla locala pe baza ORA, acest fapt constituind dovada extinderii serviciilor de broadband in Romania.

Noile reglementari vor promova concurenta, beneficiile lor urmand a fi resimtite de utilizatorii romani prin calitatea si multitudinea serviciilor care le vor sta la dispozitie" a declarat Alexandrina Hirtan, vicepresedintele ANRC.

Documentele supuse consultarii includ toate tarifele percepute de catre Romtelecom companiilor care solicita acces la bucla locala, impreuna cu informatii justificative privind modul de stabilire a acestor tarife.

In urma consultarii cu industria, aceasta isi va putea exprima opinia cu privire la activitatile considerate de Romtelecom drept parti componente ale serviciilor tarifate, la durata desfasurarii acestor activitati, precum si la metoda de calculatie a costurilor.

Rezultatele consultarii cu mediul de afaceri vor oferi informatii privind oportunitatea stabilirii unor tarife maxime pentru unele servicii precum migrarea de la serviciul de acces partajat la accesul total, dezactivarea buclei, operarea si intretinerea cablurilor de legatura, elaborarea solutiei tehnice de implementare a accesului la bucla, etc.

Au fost mentinute neschimbate chiria lunara si taxa de conectare percepute in prezent companiilor pentru asigurarea accesului la bucla locala.

In ceea ce priveste colocarea (furnizarea spatiului si a resurselor necesare instalarii si conectarii echipamentelor furnizorilor alternativi), Romtelecom va avea obligatia de a publica tarifele lunare pe metru patrat pentru intretinerea spatiului de colocare si de a anunta orice modificare a acestora.

In scopul respectarii obligatiilor de transparenta si nediscriminare, pentru ca furnizorii alternativi sa poata beneficia de conditii de acces la bucla locala echivalente cu cele de care beneficiaza Romtelecom, conform proiectului de decizie, pe langa obligatia de a publica o Oferta de Referinta pentru Accesul neconditionat la bucla locala (ORA), Romtelecom este obligat sa publice Conditiile

Interne de Referinta pentru Accesul neconditionat la bucla locala (CIRA), care sunt, practic, o "Oferta Interna de Referinta privind Accesul neconditionat la bucla locala" cuprinzand setul complet de servicii de acces neconditionat la bucla locala, impreuna cu conditiile detaliate in care aceste servicii sunt oferite intern, in vederea furnizarii propriilor servicii ale Romtelecom.

CIRA va avea un continut si o structura echivalente cu cele ale ORA, incluzand lista tuturor serviciilor oferite intern in scopul furnizarii accesului neconditionat la bucla locala, tarifele de decontare interna pentru fiecare dintre aceste servicii, conditiile de calitate, termenele de furnizare a serviciilor, termenele de remediere a defectiunilor si descrierea detaliata a procedurilor interne

de furnizare a serviciilor.

CIRA va explica detaliat eventualele diferente dintre conditiile in care serviciile de acces neconditionat la bucla locala sunt furnizate intern si conditiile in care aceste servicii sunt furnizate operatorilor alternativi.

Tot in scopul respectarii obligatiilor de transparenta si nediscriminare, Romtelecom va avea obligatia de a publica trimestrial pe pagina sa de Internet un set de indicatori care vor descrie conditiile in care compania a furnizat, in ultimele 3 luni, intern si altor operatori, servicii de acces la bucla locala.

Acesti indicatori se refera la conditiile de calitate si disponibilitate, termenele de furnizare a serviciilor si termenele de remediere a defectiunilor pentru propriile servicii ale Romtelecom comparativ cu cele puse la dispozitia altor operatori.


57 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version